Hirdetés

Ezekért a játékokért már most érdemes Xbox One X-et venni

|

Az Xbox One X Enhanced címkével ellátott videojátékok mutatják meg, mire is képes valójában a világ legerősebb konzolja.

Hirdetés

Karácsony közeledtével sokakban megfogalmazódhat, hogy remek ötlet lenne egy új konzolt bepréselni a karácsonyfa alá. Számukra kiváló döntés lehet az új Xbox One X, amelyet nem véletlenül neveznek a világ legerősebb konzoljának. A Supersampling technológiának köszönhetően a One X minden játékot 4K-ban renderel le, majd ezt dolgozza át 1080p-re, így bátran kijelenthetjük, hogy a létező összes játék szebben fest rajta még akkor is, ha nincs 4K tévéje az embernek. Most azonban olyan címeket gyűjtöttünk össze, amelyeken már szerepel az Xbox One X Enhanced plecsni. Ez a jelzés azt jelenti, hogy az adott játék már megkapta azt a dedikált frissítést, amelynek köszönhetően jobban fut Xbox One X-en, és akár valódi 4K-s felbontás mellett még HDR támogatást is kap. 

Hirdetés

Forza Motorsport 7

A Forza széria csúcsa kétségtelenül az új Forza Motorsport 7, amely Xbox One X-en 4K-s felbontásban, HDR-rel kiegészítve nyúlt szemkápráztató látványt, mialatt garantált a 60fps. Elképesztő, hogy az autócsodák, a táj, és a bámulatos égbolt megjelenítése mellett is síri csendben dolgozik az Xbox One X konzol, játék közben semmiféle melegedés sem tapasztalható. A Forza sorozat nyílt világú mellékága, a Horizon sem marad ki az Xbox One X Enhanced áldásából. 2018 januárjában érkezik ugyanis az a frissítés, ami nemcsak 4K-HDR kombóval látja el a Forza Horizon 3-at, hanem egyből 30-ról 60-ra emeli fel az fps számot. Az autósportok szerelmeseinek mindkét cím kötelező vétel, a zárt pályás és az ausztrál vadont bejáró nyílt világú epizód is felejthetetlen élményt nyújt. 

Assassin's Creed Origins

Az Assassin's Creed sorozat része egészen a kezdetekig nyúlik vissza, és az ókori Egyiptomban mutatja meg, hogyan is jött létre az orgyilkosok szövetsége. Az Assassin's Creed Origins egy hatalmas, kalandokkal és izgalmakkal teli nyílt világot kínál a játékosok számára, ez a táj pedig csodás fest Xbox One X-en. A konzolos változatok közül itt a legstabilabb a teljesítmény és a legteljesebb a vizuális élmény. A 4K-s felbontás mellől nem hiányozhat a HDR támogatás sem, óriási látótávolság mellett biztosították számunkra a hatalmas felbontású textúrákat. A széria rajongói igazán boldogok lehetnek, ugyanis a legelső Assassin's Creed játék is prosperál az Xbox One X teljesítményéből. A visszafelé kompatibilitásnak hála ugyebár rengeteg Xbox 360-as játék is futtatható Xbox One-on. Ezen a listán az első Assassin's Creed is szerepel, ami One X-en tölt majd be a leggyorsabban, és fut a legstabilabban. 

Gears of War 4

A Gears of War 4 4K felbontás és látványos HDR mellett szebb tükröződéseket, effekteket és részletesebb textúrákat kapott, miután élesedett az Xbox One X Enhanced frissítés. A Gears sorozat szerelmeseinek még akkor is érdemes lehet újra elővenni ezt a játékok, ha egyszer már végigpörgették a történetet, hiszen túlzás nélkül még sosem volt dolguk ilyen látvánnyal a széria történetében. Dicséretes, hogy az alkotók a játékos kezébe adják a döntést: arcletépő 4K-t vagy még jobb teljesítményt szeretne. Döntésünktől függően tehát, ha a 1080p-s felbontást preferáljuk, akkor részletesebbek és szebbek az effektek, valamint garantált a 60fps, ami egy pillanatig sem ingadozik. Ha pedig a 4K-t preferáljuk, akkor eddig sosem látott képi világ tárul a szemünk elé. Az Xbox 360-as Gears of War 3 (sokak szerint a sorozat legjobb epizódja) is kapott egy frissítést, amelynek hála még kifogástalanabbul fut One X-en.

Middle-earth: Shadow of War

Már jó ideje tudjuk, hogy a Middle-earth: Shadow of War a Microsoft új konzolján fut majd a legszebben, erre pedig nem cáfolt rá egyetlen pillanatig sem az Enhanced frissítéssel ellátott játék. Részletesség és látótávolság terén a Middle-earth: Shadow of War One X-en valóban világbajnok teljesítményt nyújt. Egész távoli pontok is tisztán kivehetőek a mordori tájban, mosott textúráktól pedig egyetlen pillanatig sem kell tartanunk. Valószínűleg már mondanunk sem kell, hogy a 4K és a HDR csodája itt is adott. Mindezekhez viszont olyan gyors töltési idő párosult, hogy az embernek kedve lenne stopperrel lemérni, milyen villámgyorsan tölt be a játék. 2017-ben erre van szüksége egy gamernek: pillanatokra leredukált töltési idő, és olyan látvány, amit csak tátott szájjal tudunk bámulni.

Rise of the Tomb Raider

Lara legutóbbi kalandja eredetileg ideiglenesen Xbox One-exkluzív játékként jelent meg, most pedig újra az Xbox termékcsaládon a legkifogástalanabb élmény az ifjú régésznővel kalandozni. Az Enhanced frissítésnek hála a Rise of the Tomb Raider One X-en immár 4K-ban és akár HDR beállítások mellett futtatható. A játékosra van bízva, hogy a natív 4K-s felbontás mellett dönt, vagy inkább a gyorsabb sebesség fekszik neki. A teljesítmény és a látvány közötti döntést mindenkinek magának kell meghozni, a viszont szerencsére nem lehet tényező, hogy szeretnénk-e feljavított textúrákat és HDR funkciót, mivel ezek mindkét beállítás esetében adottak. 

Halo 5: Guardians

A Halo az Xbox termékcsalád egyik legrégebbi sorozat, ami még a klasszikus gépen kezdte pályafutását. A bivalyerős Xbox One X-en most több Halo játék is kapott Enhanced patchet. A Halo 5: Guardians például bokaremegtetően szép 4K-s látvánnyal bővült a frissítésnek hála. A látótávolság is jelentős javuláson esett át, a legtávolabbi pontokon is tökéletesen kivehető a karakterek arca. Ugyancsak frissítést kapott a Halo Wars 2 is, amely már 4K-HDR párosítással is pörgethető, miközben a One X konzol továbbra sem izzad meg, melegedés és zaj nélkül dolgozik a tévénk alatt. Xbox 360-as fronton is jó hírekkel szolgálhatunk, a Halo 3 is megkapta az Enhanced frissítést. Halo: The Master Chief Collection esetében hamarosan hasonló öröm éri a játékosokat, a nagy Halo gyűjtemény Enhanced frissítésének fejlesztése ugyanis javában zajlik. 

A fentiek alapján egyértelműen látszik, hogy az Xbox One X tökéletes választás azoknak, akik egy igazi prémium konzolt szeretnének, és a legújabb játékokat a lehető legmagasabb felbontás mellett, brutálisan gyorsan és tökéletes stabilitás mellett szeretnék kipróbálni. Mindez 2018-ban sem lesz másképp, amikor természetesen újabb játékokkal bővül majd a nagy Xbox One X Enhanced lista.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)