Hirdetés

Ezért fontos az Xbox visszafelé kompatibilitása

|

Az Xbox főnöke szerint a visszafelé kompatibilitás lehetősége egy nagyon fontos része a konzolcsaládnak. Így akadályozzák meg, hogy a generációváltással remek játékokat veszítsünk el.

Hirdetés

Az egyik legkellemesebb lehetősége az Xbox One-nak, hogy visszafelé kompatibilis csodájának köszönhetően egyre több Xbox 360-as játékot is élvezhetünk rajta. Ha megvan neked egy régebbi játék lemezen vagy digitálisan, akkor azt bármikor beizzíthatod az új konzolon. Nem használjuk ezt a funkciót olyan nagyon gyakran de jó tudni, hogy megvan a lehetőségünk, és Phil szerint épp ez a lényeg.

Hirdetés

Az Xbox brand főnöke, Phil Spencer elmondta, hogy a kiadóknak egy nagyon jövedelmező lehetőség ez, hiszen újabb játékosgenerációnak is el tudják adni a régebbi játékaikat, de ez a legkisebb része a funkciónak.

"Én művészeti formaként nézek a játékokra. A konzolos játékok elveszhetnek generációváltáskor. Macerásabbá válik a régi idők klasszikusainak előhúzása. Ez olyasmi, amit gyerekkoromból tanultam meg. Ebben a rendszerben van egy jó üzleti lehetőség a tartalmak kiadóinak, a játékosok számára pedig így könnyebbé válik megérteni, hogy hogyan fejlődött ez a művészeti ág."

Jelenleg több mint 400 Xbox 360 játékot élvezhetünk One-on, köztük olyanokat, mint a Red Dead Redemptiont és több Call of Duty epizódot is. Már csak arra vagyunk kíváncsiak, hogy mik lesznek azok a játékok, amiket a Microsoft az eredeti Xboxról hoz át.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)