Hirdetés

Xbox Originals - ígéretes filmsorozatok és tévéműsorok a Microsofttól

|

Júniusban indul az Xbox saját csatornája, ahol exkluzív dármákat, dokumentum- és animációsfilmeket, valamint élő műsorokat is követhetünk. Ki akarna ezek után tévézni?

Hirdetés

Larry 'Major Nelson' Hryb a hétvégén jelentette be saját blogján, hogy az Xbox Originals névre keresztelt szolgáltatás ez év nyarán indul majd világhódító útjára, és exkluzív sorozatok széles skáláját tárja majd a felhasználók elé. A szolgáltatást csak Xbox One, Xbox 360 és egyéb Microsoft eszközök tulajdonosai élvezhetik majd, azonban nem csak nézhetjük az egyes sorozatokat, hanem be is kapcsolódhatunk valamilyen formában, ezeket ugyanis interaktívra tervezik.

Az egyik legfontosabb program természetesen a Steven Spielberg irányítása alatt készülő élőszereplős Halo sorozat lesz, de a témában egy másik alkotás is készül, és bár túl sokat nem árultak el, a Ridley Scott nevével fémjelzett Halo digital project is ígéretesnek tűnik.

Nem csak gamer témában készülnek a műsorok, az Xbox Studios munkatársai a lehető legszélesebb réteget megpróbálják kiszolgálni. Az Every Street Unitedben az európai foci két jelentős alakja, Thierry Henry és Edgar Davids nyolc országban keresik majd a tehetséges fiatalokat, akiknek eddig még nem adatott meg a lehetőség, így csak az utcán rúgják a bőrt. A sorozat júliusban fog kiteljesedni, amikor a legjobbakat Rio-ba, a világbajnokság helyszínére repítik egy 4v4 tornára.

Az Atari kazetták előkerülésében a Microsoft is fontos szerepet játszott, így ennek a történetnek a felgöngyölítése kihagyhatatlan ziccernek bizonyult. Az Atari: Game Over című dokumentumfilm-sorozat bemutatja majd a '80-as évek videójáték-krízisének eseményeit, illetve az eltűnt kazetták utáni nyomozást, valamint azok kiásását is.

A jövőben rengeteg új műsor is a képernyőkre kerül majd, ezeket azonban csak az év második felében kezdik el forgatni. Sorozatot készítenek Shane Lacy Hensley fantasztikus western-horror-steampunk szerepjátékából, a Deadlandsből is. A már említett produkciók mellett számos akció-, dráma- és vígjátéksorozat is készül (például a Humans című brit sci-fi az emberek életét kényelmessé varázsoló szintetikusokról, vagy a jégbe fagyott világ utolsó túlélőiről szóló Winterworld képregény adaptációja), amelyekről bővebben Major Nelson oldalán olvashattok.

Nektek hogy tetszik a Microsoft elképzelése, követitek majd a sorozatokat? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)