Hirdetés

Tisztázódott, hogy mennyi régi címmel játszhatunk majd az Xbox Series X-en

|

A korábbi nyilatkozat után további részletekre kérdezett rá egy felhasználó, jött is a hivatalos válasz.

Hirdetés

Nyilvánvalóan nagyon sok mindenen múlik az, hogy egy új konzol mennyire lesz népszerű a felhasználók körében, ezek közül az egyik a játékfelhozatal. Az Xbox Series X és a PlayStation 5 esetében is fontosnak tartják a felhasználók, hogy a korábban megvásárolt tartalmaikat továbbvihessék az új masinára, amelyet a Microsoft és a Sony is igyekezett jól kommunikálni. Előbbi kapcsán például az Xbox hivatalos Twitter-oldalán erősítették meg, hogy az összes Xbox One-játék mellett minden olyan alkotás is elérhető lesz az új konzolon, ami a mostani generációban futtatható a visszafelé kompatibilitásnak hála.

Hirdetés

Egy felhasználó pedig pontosan erre kérdezett rá az Xbox Twitteren, miszerint a valaha készült összes Xbox-játék játszható lesz a Series X-en vagy csupán azok, amik jelenleg is támogatják ezt a funkciót? Nem kellett sokat várni a hivatalos tisztázásra: a tweet szerint ezidáig több mint százezer órát fordítottak arra, hogy teszteljék a játékosok Xbox One-os kedvenceit, valamint a már jelenleg is kompatibilis Xbox 360 és Xbox címeket az új masinára, Xbox Series X-re, és bár az ellenőrzés még folyamatban van, azonban megerősíthetik, hogy a konzol megjelenésekor több ezer játék lesz rajta játszható.

Számotokra mennyire játszik majd fontos szerepet új konzol vásárlásakor a visszafelé kompatibilitás?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)