Hirdetés

Az Xbox marketing vezetője szerint a Google Stadia gyengesége a tartalomhiány lesz

|

"A gaming jövője nem egy dobozban van" - mondták a Stadia prezentáción. Ennek nyilván nem örült az Xbox vezetősége.

Hirdetés

Az Xbox marketing vezetője Mike Nichols, a Telegraphnak adott interjújában reagált a Google Stadia bemutatójára. Szerinte ugyan a Google képes lesz egy kielégítő technikai háttér felépítésére, de egyszerűen nem fognak elég tartalommal rendelkezni a nagyközönség bevonásához.

Hirdetés

Véleménye szerint a Stadia nehézségei leginkább abból fakadnak majd, hogy a cég csak a közelmúltban kezdett foglalkozni a gaming piaccal.

"Egy olyan feltörekvő versenytársnak, mint a Google lehet, hogy megvan a technikai háttere a felhőrendszerének köszönhetően, és a közösségi háttere a YouTube-nak köszönhetően, de nincs elég tartalmuk."

Azért a másik oldal nem feltétlenül értene ezzel egyet. A keresőóriás olyan neveket tudhat magáénak, mint Phil Harrison (ő korábban magas pozíciókat töltött be a Sonynál és a Microsoftnál is) vagy Jade Raymond (neki köszönhetjük az Assassin's Creed szériát). Ők fogják vezetni a Stadia belsős fejlesztőcsapatát. A saját stúdiójukon kívül egyébként több ezer csapattal (többek között a Bethesda és a Ubisoft embereivel) dolgoznak együtt.

A Google saját nyilatkozata szerint a legutóbbi bemutatón szándékosan nem beszéltek a játékokról, a platform lehetőségeire koncentráltak. A játékokkal kapcsolatos bemutatókra júniusban számíthatunk (ugyan konkrétan nem említették az E3-at, de valószínűleg ott is lesz valami ízelítő).

Hogy mennyire lesz igaza Mike Nicholsnak, az néhány hónap múlva kiderül.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)