Hirdetés

Ismét változik az Xbox felhasználói felülete

|

A Microsoft rendszeresen átvariálja az Xbox UI elrendezését, most épp az egyszerűsítésen van a hangsúly.

Hirdetés

Sosem volt igazán kényelmes az Xbox One menürendszerének használata, és ezt a Microsoft is pontosan tudja. Néhány havonta jól észrevehető változtatásokat eszközölnek az elrendezésen, legutóbb például egymás alá pakolták a menüpontokat, melyek addig egymás mellett helyezkedtek el. 

Hirdetés

Most elsősorban az Xbox gomb megnyomásával előhívható Guide menün alakítanak. Meghatározhatjuk az egyes menüpontok sorrendjét, a partikat, meghívókat és az üzenetküldést összevonják egy menüpont alá, a kikapcsolást, újraindítást és a beállításokat az avatárképünket kijelölve láthatjuk, az alkalmazások és a rendszer értesítéseit pedig minden más figyelmeztetéssel együtt, a csengő ikonnál találjuk meg. 

Hasznos újítás még, hogy ha nem tudjuk eldönteni, mivel játsszunk, a My Games & Appsnél a Surprise me! gombra bökve véletlenszerűen fog javasolni egy játékot a rendszer. Javul továbbá a Mixer app is, elsősorban a kezelhetőség tekintetében.

A frissítés az Insiderek számára a héten élesedik, és ha tőlük pozitív visszajelzések érkeznek, hamarosan kiküldik mindenkinek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)