Hirdetés

XCOM 2 - bemutatkozik a Sharpshooter

|

Az új csatatérre új katonák kellenek, és az XCOM 2-ben lesz belőlük bőven. Ezúttal a mesterlövészt leváltó kasztot ismerhettük meg.

Hirdetés

A GameSpot kedves kollégájának volt szerencséje leülni az XCOM 2 vezető producerével, aki örömmel mesélt az egyik legfrissebb karakterről, a Sharpshooterről. Az új katona gyakorlatilag egy átalakított mesterlövész.

Garth DeAngelis elmondása szerint sok játékos számára könnyítette meg a végjátékot az első részben egy teljesen maximumra fejlesztett lövész. A távolból puttyongató félisten gyakorlatilag bármilyen fenyegetéssel elbánt, nekünk csak arról kellett gondoskodnunk, hogy ne harapjon fűbe. Míg a Sharpshooter hasonló célt szolgál, azért ennél izgalmasabb szerepe lesz.

Ezúttal kétféleképpen fejleszthetjük a karaktert. Lesz a szokásos sniper ág, amin a távolsági harchoz köthető képességek várnak majd, illetve lesz a Gunslinger, ami a pisztolyhősöknek szól. Ha az előbbi ágat részesítjük előnyben, akkor hősünk a tetők kényelmes magasságából fogja leszedegetni a rossz arcokat, míg ha az utóbbit választjuk, akkor a közelharcra alkalmasabb fegyvereivel az utcaszinten érzi majd otthon magát emberünk.

Ahogy haladunk a történetben egyre több speciális mozdulatot tanulhat meg a karakter, és ha szeretnénk, akkor keverhetjük a két fejlesztési fát, így egy minden téren effektív harcost kapunk majd.

A producer elmondása szerint kicsit nehezebb dolga lesz a játékosoknak az XCOM 2-ben a Sharpshooterrel, de alapvetően nem akarnak egy gyengébb Snipert kihozni az új karakterből. Szerintük helyénvaló volt, hogy a sztori vége felé mi kerültünk fölénybe, és könnyedén eltakaríthattuk az útból az ellent. Ha ügyesen fejlesztjük a Sharpshootert, ez most sem lesz másképp.

Az XCOM 2 novemberben érkezik PC-re, Mac-re és Linux-ra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)