Hirdetés

XCOM 2 - képeken két újabb rondaság

|

A földönkívüli megszállók csapata az XCOM 2-ben sem csak sima katonákból áll majd, a Firaxis pedig még a megjelenés előtti napokra is tartogatott néhány meglepetést az ellenségeket illetően.

Hirdetés

Azt már láttuk, hogy az XCOM 2 pályái nagy előrelépést jelentenek majd az előző részhez képest, de a Firaxis kibővítette az ellenségeink különböző típusainak listáját is. Nemrég két új földönkívülit ismerhettünk meg, akik közül az egyik már az Enemy Unknownban is harcolt ellenünk, de azóta tovább erősödött.

Egész pontosan a Sectopodról van szó, a két lábon járó robot pedig a többi robotikus egységhez hasonlóan ellenáll a tűznek, a mérgeknek és a pszionikus támadásoknak is. A Sectopod távolságtól függetlenül elég kemény ellenfél, ugyanis közelharcban egy elektromos aura védi, távolra pedig egy olyan ágyút használhat, ami akár több célponton is áthaladhat. A legveszélyesebb egyébként akkor lesz, ha lábait kinyújtva két emelet magasra nő, ami az XCOM 2 szabályai szerint azt is jelenti, hogy messzebbre lát és pontosabban is céloz.

A másik földönkívüli rondaság, a Gatekeeper egy pszionikus egység, ami a külsejét tekintve a Portalból ismert Wheatley egy gonosz alien változatának tűnik, néhány csáppal kiegészítve. A Gatekeeper egy érintéssel elszívhatja a saját szövetségesei, vagy az XCOM katonáinak életerejét, ráadásul az elhullott egységek közül egyszerre többet is feléleszthet, ezek a zombik pedig akkor is tovább harcolnak, ha a Gatekeeper már meghalt.

Mivel valószínűleg egyik ellenfél sem arra lett kitalálva, hogy az újoncainkkal lőjük őket szitává, reméljük, a Sectopod és a Gatekeeper csak az XCOM 2 közepe-vége felé kerülnek elő. Hamarosan megtudjuk, mennyire is kemények az Advent legényei, ugyanis február elején a PC-inken landol az új rész.

 Ti várjátok már?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)