Hirdetés

XNA Framework fejlesztői eszközök a Microsofttól

|

Az egyre növekvő játékfejlesztési költségek, a bővülő csapatok, és az egyre bonyolultabb hardveres technológiák hatására a Microsoft úgy döntött, hogy létrehoz egy XNA névre keresztelt fejlesztői környezetet, amely elősegíti a fejlesztési fázisfolyamatok optimalizálást. Az XNA keretprogram és stúdió eszközök előzetes verzióját a San Joséban évente megrendezésre kerülő idei Game Developer Conference eseményen mutatták be. "A fejlesztőknek olyan lehetőségekre van szükségük, amelyek megkönnyítik a gyártási folyamatot. Az XNA Studio lehetővé teszi nem csak nagyvállalatok, hanem akár két fős "garázsfejlesztők" számára is, hogy az elképzeléseik alapján a lehető legegyszerűbb módon készíthessék el a játékaikat." - mondta Chris Satchell, a Microsoft Game Developer Group általános menedzsere. A most bemutatott CTP (community technology preview) tesztváltozat lehetőséget biztosít a fejlesztőknek arra, hogy megismerkedhessenek az XNA Studio legfőbb tulajdonságaival. Már ez a verzió is számos példát tartalmaz a hibakeresés, az optimalizáció és az egyéb mechanikus folyamatok egyszerűsítésére. "A Ubisoft sikerei főként a kreativitásban keresendők. A Windows, az Xbox, az Xbox 360, és a hamarosan megjelenő Windows Vista esetében is kiváló fejlesztői eszközöket, támogatást és online szolgáltatásokat biztosított számunkra a Microsoft, a nagyszerű hardver rendszerek mellett." - szólt Martin Sevigny, a Ubisoft terméktechnológiai vezetője.

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)