Hirdetés

PAX South 2015 - látványos űrcsatákkal hódít a Dreadnought

|

Újabb videókon nézhetjük meg a Yager legújabb csodáját, az eposzi űrhajós csatákat megelevenítő Dreadnoughtot.

Hirdetés

Tavaly már volt alkalmunk belenézni a Yager Development legújabb, Dreadnought című multiplayer űrhajós játékába, viszont most a PAX South 2015-nek köszönhetően újabb videókon nézhetjük meg, hogy milyen is ezekkel a hatalmas monstrumokkal csatába indulni.

Viszont a játék legfontosabb tulajdonságai talán pont azok, amelyek egy videón anynira nem jönnek át. Az ember azt hinné, hogy egy ilyen leginkább szimulátornak mondható játékban valószínűleg legalábbb 30 kontroller kell és egy űrhajós OKJ-s képzés ahhoz, hogy legalább alapfokon képesek legyünk irányítani egy ilyen méretű hajót, viszont a Dreadnought ilyen téren kellemes meglepetés. A játék sikerrel manőverezik a hihetőség és a hozzáférhetőség között, ezáltal pedig az űrhajók irányítását bárki el tudja sajátítani, aki játszott már pl. egy akció játékkal vagy bármilyen modern autóversenyes csodával. 

Ezt azért mondom így, mert a gyári billentyűkiosztás kísértetiesen hasonlít arra, amivel egy modern FPS játékban találkozhatunk, természetesen néhány eltéréssel. Az A és a D gombok segítségével fordulunk, a Shift és a szóköz gombokkal pedig a lefelé vagy felfelé mozgathatjuk a járművünket. Célozni természetesen az egérrel fogunk, a hajókon található ágyúk pedig 360 fokban forgathatók, tehát akárhogy is manőverezünk, sosem kell levennünk a szemünket az ellenfélről.

Természetesen egy ilyen űrhajó kezelése a valóságban egy kicsit összetettebb feladat lenne, mint négy gomb összehangolt nyomkodása, de az első perctől kárpótol az az élmény, ahogy az irányításunk alatt mozgásba lendülnek ezek a monumentális építmények. A játéknak a látványt illetően sincsen szégyenkeznivalója. Az űrhajók a legapróbb részletekig ki vannak dolgozva, minden apró hajtómű vagy ágyú megmozdul, a vizuális effektek csodásak, a csaták pedig izgalmasnak és fantasztikusnak tűnnek.

Lehet, hogy a hajók irányítása egyszerű, de persze a játék komplexitását nem is ez adja, hanem a taktika és a csapatjáték. Ki kell ismernünk a hajónk tulajdonságait, erősségeit, gyengeségeit és akkor még bele sem mentünk abba, hogy az egyes csapatokat hogyan befolyásolja, hogy milyen hajókat viszünk együtt csatába. Persze azt is lehet, hogy csak egyszerűen belehajtunk a csatába miközben Picard kapitány jellegzetes mondatait kiabáljuk.

A Dreadnought megjelenés pontos időpontját egyelőre nem tudjuk, csak annyit, hogy valamikor idén várható. Nektek hogy tetszik?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)