Hirdetés

Yakuza 3 Remastered teszt - sárkány, újratöltve

|

A harmadik Yakuza játék felújított változata megéri az árát.

Hirdetés

Sokan csak a Yakuza Kiwami játékok, vagyis a széria első két részének teljesen felújított és alapjairól újjáépített verziói miatt ismerik az egész sorozatot. Ők most egyrészt örülhetnek, hiszen az eddig kimaradt részeket is pótolhatják PlayStation 4-en (sőt idővel még az is elképzelhető, hogy más platformokon is, elvégre a Yakuza 0, a Yakuza Kiwami és a Yakuza Kiwami 2 már PC-n is elérhető, 2020-ban pedig Xbox One-ra is jönnek ezek a részek), ugyanakkor nagy kár, hogy ezúttal jóval kevesebb időt, energiát és persze pénzt szánt a Sega e játékok ráncfelvarrására. Míg a két Kiwami valódi remake-nek tekinthető, a Yakuza 3 (és persze a negyedik és ötödik rész hasonló kiadásai) csak és kizárólag mezei, minimális munkát igénylő HD-remasterek.

Hirdetés

Mindenki apukája

Ez persze nem csökkenti a Yakuza 3 érdemeit, sőt biztos vagyok benne, hogy sokak kedvence lehet ez az epizód. Főhősünk, Kirjú Kazuma megpróbál végre a lehető legtávolabb kerülni a japán alvilágtól, és saját árvaházának kis lakóinak életét egyengeti. Ahogy azt azonban borítékolni lehetett, a jakuzából nem ilyen egyszerű a kiszállás, Kirjú pedig szinte pillanatok alatt (jó, valójában temérdek átvezetőt követően) ismét az események sűrűjében találja magát. A Yakuza 3-ban garantáltan azok is örökre szívükbe zárják a jó öreg Kazumát, akik eddig egy vállrándítással elintézték a sorozat fehér páncélos lovagját, mivel itt mutatkoznak meg leginkább apai erényei, végtelen szeretete az árvaház lurkói iránt.

Ami jár, az jár

2010-ben, első nyugati PlayStation 3-as debütálásakor elég sanyarú sors jutott a játéknak, mivel bőven akadtak hibák a párbeszédek angol fordításában, és valamiért a játékbéli tartalmakat is megnyirbálták kicsit, kikerültek például a szórakoztató minijátékok közül a hoszteszklubok, valamint pár mellékküldetés is a vágóasztalon végezte - utóbbi volt talán a legnagyobb hiba, mivel a Yakuza 3 mellékmissziói a legjobbak az egész sorozatban. Nos, kilenc évvel később már tanultak az illetékesek ezekből a hibákból: a fordítás baklövéseit kivétel nélkül kigyomlálták, a hiányzó tartalmakat pedig annak rendje s módja szerint visszapakolták a játékba. A 60 fps és az 1080p-s látvány kombója mellett tehát ez mindenképpen örömre ad okod, de akadnak azért olyan aspektusok is, amelyek lehervaszthatják a mosolyt.

Letűnt korok gengszterei

Különösen azok szemöldöke szaladhat a magasba, akik esetleg közvetlenül a hatodik rész vagy valamelyik Yakuza Kiwami után ülnek le a Yakuza 3 Remastered elé, a játék ugyanis sokszor kifejezetten csúnya. Erre csak rátesz egy lapáttal az előző korokból ránk maradt, ma már nagyon ingerszegénynek ható harci és fejlődési rendszer. Nem ártott volna hozzányúlni a szabadidős tevékenységekhez sem, ugyanis a korábban említett, kimagasló minőséget képviselő mellékküldetéseken kívül nem nagyon akad érdemi tennivaló. A sablonos éneklés, golfozás és randizgatás mellett nem kínálnak olyan extra mókákat, amelyekhez immár hozzászoktunk a többi részben.

Persze a Yakuza 3 Remastered minden hiányossága halványabban domborodik ki, ha nem épp most vettük ki PS4-ünkből a Yakuza Kiwami 2-t. Mindenesetre a 18 ezer forintba kerülő The Yakuza Remastered Collection a negyedik és ötödik részt is tartalmazza, így legalább az ár-érték arány miatt nincs okunk a panaszra.

Yakuza 3 Remastered
Remek dolog, hogy egy újabb korosztály élvezheti a Yakuza 3 kiváló történetét, azért viszont kár, hogy ez az epizód nem kapta meg azt a törődést, amit az első két rész.
Ami tetszett
  • Remek történet
  • Végre minden minijátékot megkaptunk
  • Javított angol fordítás
Ami nem tetszett
  • Idejétmúlt látvány és játékelemek
  • Kár, hogy elfogyott a lendület, és nem készülhetett el egy Yakuza Kiwami 3
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)