Hirdetés

Nemsokára eltűnnek a YouTube-ról a 30 másodperces reklámok

|

A kikerülhetetlen fél perces videók sok ember agyára mennek, és mint kiderült, nem is elég hatékonyak.

Hirdetés

A Google bejelentette, hogy 2018-tól kezdődően megszünteti azokat a 30 másodperces reklámokat, amelyek a videók legtöbbje előtt kötelező jelleggel és átugorhatatlanul lepörögnek.

A legfőbb ok természetesen nem az, hogy a felhasználók kevesebb indokolatlan reklámot kapjanak az arcukba, hanem az, hogy ez a reklámforma egyszerűen nem éri meg a vállalatok számára. A Google sajtóközleménye szerint a jövőben olyan formátumokat támogatna, amelyek mind a néző, mind a reklámozó számára kedvezőbbek, mint ez a fél perces verzió.

A 15 és a 20 másodperces reklámblokkok megmaradnak, illetve a 6 másodperces "bumper-videók" is hatékonynak bizonyultak, így ezektől továbbra sem szabadulunk meg. A 30 másodperces reklámokat viszont a fentiek alapján csak az év végéig kell tolerálnunk. Persze ez még jó sok hónapnyi reklámnézegetést jelent, de azért ez is valami.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)