Hirdetés

YouTube botrány: "Senki nem vette meg a véleményünket"

|

Egyre több részlet derül ki az EA és a Microsoft által fizetett videókról. Most az egyik tartalomgyártó mondja el véleményét az üggyel kapcsolatban.

Hirdetés

Az újév, új YouTube botrányt hozott. Az EA és a Microsoft vállaltan fizetett a videó-gyártóknak, hogy promotálják valamelyik terméküket. Ami igazán kicsapta a biztosítékot, az az volt, hogy a videósok elvileg nem mondhattak rosszat az adott termékről. Vagy mégis?

Egy kiszivárgott dokumentum alapján a YouTube arcok garantáltan magas nézettség alapú fizetést kapnak, ha kihagyják a videókból a hibákat, és a rosszul elsült játékmechanikákat. Miután a dokumentum kiszivárgott, néhány YouTube tartalomgyártó felemelte hangját, kezdve a Battlefield videókkal foglalkozó LevelCapGaming szerkesztőjével.

A Redditen írta le a történet másik oldalát. „Azért írom le ezt most, mert valakinek mondania kell valamit a YouTuberek részéről is, hogy valaki tisztázza, mi is történik pontosan a 'YouTuberek magas fizetéseket kapnak, ha Battlefieldről és hasonlókról csinálnak videót' ügyben. Ez most nem egy bocsánatkérés lesz” - indul a kommentár.

„A legtöbb cikkben, amit mostanában olvastam az állt, hogy az EA megvette a pozitív teszteket, és megkért minket arra, hogy hazudjunk a rajongótáborunknak a Battlefield 4-ről. Semmi nem állhatna messzebb az igazságtól, és sajnos ezeket a cikkeket rengetegen olvassák, így valótlan képet alkotnak a helyzetről. Miután több EA Ronku kampányban is részt vettem, bizton állíthatom, hogy soha nem kértek fel arra, hogy hazudjak, vagy valótlan dolgokat mondjak egy játékról” - jelentette ki a videós véleményvezér, majd így folytatta: „Az EA tisztában van azzal, hogy ilyesmire kérni embereket rossz, és ha elolvassátok a kiszivárgott dokumentumot, akkor láthatjátok, hogy az EA sosem kért meg minket arra, hogy csak pozitív dolgokat mondjunk a játékokról. Nagyon szívesen nyilvánosságra hoznám a kampány részleteit, hogy az emberek lássák, milyen ártatlan felkérések ezek, de sajnos nem áll jogomban ezt megtenni.”

„Nem gondolom, hogy valakit is becsaptam volna, vagy hamis állításokkal rávettem volna valakit, hogy vásárolja meg a Battlefieldet, vagy bármely más játékot. Bár nem beszélhetek minden YouTube arc nevében, azt tudom, hogy akikkel rendszeresen együtt dolgozom, azok is hasonlóképpen éreznek” - zárja sorait a LevelCapGaming szerkesztője, de mellette jackfrags is nyilatkozott az ügyben:

Ti mit gondoltok erről az egészről? Valóban nem eladó a vélemény?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)