Hirdetés

Durván nő a YouTube streamerek száma, de még mindig a Twitch dominál

|

Négyszer annyian közvetítettek élőben tavaly a YouTube-on, mint az előtte való évben, de még így is nagyon messze vannak a számok a Twitch statisztikáitól.

Hirdetés

A gaming videók elég gyengén teljesítettek a YouTube-on az utóbbi időben, de úgy látszik, hogy ennek ellenére is rengetegen döntöttek úgy tavaly, hogy erre a platformra fognak streamelni.

Hirdetés

A Streamlabs statisztikái alapján 2017-ben 343%-kal nőtt az aktív streamerek száma az egy évvel korábbihoz képest, az utolsó negyedévben azonban ez így is "csak" 293 000 streamert jelentett, miközben Twitchen 814 ezren közvetítették ahogy játszanak. Persze a Twitch is nőtt, ők 197%-kal növelték meg a videósok számát 2016-hoz képest.

A legnépszerűbb játék nem túl meglepú módon a PUBG volt, amiből csak az utolsó három hónapban 4,2 millió órányi anyagot állítottak elő a streamerek, de a LoL 3,2 millió és a Fortnite 2,8 millió órája sem elhanyagolható. Emellett az is kiderült a Streamlabs adataiból, hogy több mint 100 millió dollárnyi adomány folyt be a videósokhoz a rendszerükön keresztül, ami 25%-kal több, mint a 2016-os támogatások összege.

Ti hol néztek általában streameket?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)