Hirdetés

Lezárult a ZeniMax 2014 óta tartó pereskedése a Facebook és az Oculus ellen

|

Az elmúlt évek során több fejlemény is volt már az ügy kapcsán, de most a jelek szerint véget ért a jogi huzavona.

Hirdetés

Talán még emlékeztek arra, hogy a ZeniMax Media beperelte az Oculust, mert állításuk szerint jogtalanul használták a vállalat IP-jét. Az évek során elég sokszor szóba jött ez a jogi ügy, de most úgy tűnik, hogy sikerült megegyezniük a feleknek.

Hirdetés

Eredetileg 2014-ben vette kezdetét a pereskedés a ZeniMax és a Facebook tulajdonában lévő Oculus Rift között. Tavaly már történt előrelépés az ügy kapcsán, ugyanis egy bíróság 500 millió dollárt ítélt meg a ZeniMaxnak, amiből aztán később 250 millió lett.

Nemrég viszont kiadott egy közleményt a ZeniMax Media CEO-ja, Robert Altman, amiben azt írja, hogy örülnek a megállapodásnak, és elégedettek a per végkimenetelével. Altman még azt is hozzátette, hogy nem szeretik a pereskedést, de bármikor készek megvédeni saját tulajdonukat a jogtalan felhasználások ellen.

Az viszont nem derült ki, hogy pontosan miben is állapodtak meg a felek, de legalább már ennek a hercehurcának is vége van.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)