Hirdetés

Zombi - részletek az új változatról

|

Végre többet is tudunk arról, hogyan oldotta meg a Ubisoft a ZombiU PC-re, PS4-re és Xbox One-ra költöztetését, a gamepad kiváltását.

Hirdetés

A ZombiU annak idején a WiiU egyik legizgalmasabb, nem Nintendo által fejlesztett exkluzívja volt, ami jó exkluzív lévén kihasználta a gamepad lehetőségeit.

Mivel a PS4 és az Xbox One kontrollerén nincs második képernyő, PC-nél meg alapvetően eleve kontroller sincs, a Zombival kapcsolatban a legnagyobb kérdés volt, hogy a Ubisoft hogyan oldotta meg a gamepad egyedi funkcióinak kiváltását. Egy hosszú blogposztból megtudtuk, hogy a térképet átrakták az elsődleges képernyőre, de amikor nincs rá szükség, eltűnik. A HUD-ot nem vitték túlzásba, hogy ne vegyen el az élményből, a hátizsák az egész képernyőt eltakarja, és nem szünetelődik le a játék, ha elővesszük. Azt nem szabad elfelejteni, hogy a Zombi egy túlélőhorror, nem egy árkád zombis játék, és igyekeztek mindent úgy megoldani, hogy a folyamatos feszültség megmaradjon. 

Az irányításon igazítottak, az FOV-t kicsit megnövelték, és bekerült egy ásó és egy szöges ütő a krikettütő mellé. Ezzel együtt viszont kivették a multiplayert, de talán annyira nem fog hiányozni.

A Zombi augusztus 18-án jelenik meg, csak digitálisan.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)