Hirdetés

Zsarolóvírussal támadták meg az Elden Ring és a Dark Souls játékok kiadóját

|

A hackerek ezúttal a Bandai Namcót vették célba.

Hirdetés

A Bandai Namco az utóbbi hónapokban olyan videojátékokat adott ki, mint az Elden Ring, a Tales of Arise és a Scarlet Nexus, amiknek mindnek megvan a maga játékosbázisa, ahogyan a vállalatnak a saját ügyfél- és alkalmazotti köre, valamint üzleti stratégiája is. Így értelemszerűen értékes adatokkal rendelkezik, ahogyan más nagy cégek is, ez pedig potenciális célponttá teszi a hackerek számára. 

Mint ahogyan az kiderült a Twitterről, a Bandai Namco nem is úszta meg támadás nélkül, ugyanis zsarolóvírussal (ransomware) akadt dolga. A hackelés hírét a hasonló esetekről beszámoló vx-underground hozta nyilvánosságra, amely kiszúrta a hírhedt ransomware-banda, az ALPHV, más néven BlackCat követelését.

Hirdetés

A csoport egyik bejegyzése szerint a Bandai Namco szervereiről megszerzett adatokat "hamarosan" ki fogják adni. Arról egyelőre nincsenek részletek, hogy a csapat milyen adatokhoz juthattak hozzá a kiberbűnözők, ugyanis a kiadó közleménye még várat magára. Az Eurogamer megkereste ezzel kapcsolatban a vállalatot, hiszen félő, hogy a Bandai Namco alkalmazottjaival és felhasználóival kapcsolatos adatokra tették rá a kezüket a zsarolók, de a múltbeli esetek alapján (mint a CD Projekt RED-nél, a Capcomnál vagy az EA-nél) simán lehet, hogy belső dokumentumok és forráskódok is a hackerek tulajdonába kerültek. 

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)