Hirdetés

Zseniális módon zárták össze a Fall Guys csalóit

|

Az ilyen megoldások talán még a bannolásánál is jobban fájnak azoknak, akik nem megengedett eszközökhöz nyúlnak a Fall Guysban a hőn áhított diadal érdekében.

Hirdetés

Ahogy a legtöbb multiplayer játékban, úgy a hihetetlenül népszerű Fall Guysban is meggyűlik a baja a közösségnek a csalókkal. Annak rendje s módja szerint már egy halom csalót bannoltak az illetékesek, de nemrég az egyszerű kitiltásnál sokkal kreatívabb megoldással is előálltak: a renitens játékosoknak a cheater islanden, vagyis a csalók szigetén termett csak babér. 

A hivatalos Fall Guys Twitteren oldalon jelentették be a fejlesztők, hogy megpróbálkoztak egy olyan megoldással, miszerint a nyakon csípett csalókat kiemelik a játékból, és kizárólag egymás ellen engedik őket ringbe szállni. A Mediatonic munkatársai elég lágyszívűek egyébként, ugyanis csak hosszú megfigyelés után bélyegeznek valakit csalónak, mindenkinek megadják a kellő időt arra, hogy esetleg jó útra térjen. Ha viszont valaki kitart az illegális megoldások használata mellett, akkor a csalók szigetén fogja magát találni. Legalábbis ez volt a terv.

Hirdetés

Az ötlet végtelenül egyszerű: a cheater islanden is minden ugyanúgy zajlik, mint a "rendes" játékban, azaz szépen követik egymást az egyes pályák, az utolsó szinten pedig a koronát kell megszereznie a leggyorsabb kis babnak. A csavar mindössze annyi, hogy itt a csalók kizárólag hasonszőrű játékosokkal mérettethetik meg magukat, vagyis nem rondíthatnak bele a tisztességes babvitézek játékába. 

Amint egy adott régióban elég csaló gyűlik össze, a szerveren egyből elindul egy cheater island, abban az esetben viszont, ha nincs elég rosszfiú egy ilyen külön dedikált meccshez, a csalók egy végtelen töltőképernyőn ragadnak, ugyanis hagyományos meccsekbe semmiképp sem fogja őket beengedni a játék. A rendszer élesítése után többen így jártak már, és fel is keresték az ügyfélszolgálatot, mondván valami gond van a játékkal. Nem lett azonban hosszú életű a cheater island megoldás, a Mediatonic fejlesztői már le is lőtték ezt a büntetési módot.

Elmondásuk alapján bár jó volt a csalásfelismerő rendszerük, egészen egyszerűen nem gondolták, hogy ennyi játékost kell majd vizsgálni, az igazi gondot pedig az jelentette, hogy nem tudták megállapítani egy meccsről a cheater island élesedése után, hogy valamiféle hiba miatt történnek-e ott furcsa események, vagy a csalók játéka látható.

Végül az Epichez fordultak segítségért, a Fall Guys pedig hamarosan meg is fogja kapni az Epic-féle Anti-Cheat rendszert. Remélhetőleg ez megoldást jelent a problémára, de őszintén megvallva mi jobban örültünk volna, ha minden csaló a cheater islanden ragad.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)