Hirdetés

Így térhet vissza a ZX Spectrum

|

A '80-as évek egyik legnépszerűbb személyi számítógépe egy kis segítséggel most retro konzolként térhet vissza.

Hirdetés

A ZX Spectrum 1982-ben az Egyesült Királyságbeli Sinclair Research gyárából indult világhódító útjára. A 6 tagú termékcsaládra több mint 20 000 játék készült, de fordítóprogramok, szövegszerkesztők és adatbázis-kezelők is futottak rajta. Napjaink több híres fejlesztője, így Peter Molyneux is itt kezdte pályafutását.

A népszerű gép most egy kis támogatással plug&play konzolként térhet vissza, egy vállalat ugyanis Indiegogo-n próbálja feléleszteni a 30 éves projektet. A szükséges 100 000 fontból 81-et már össze is gyűjtöttek, így nem kérdés, hogy a következő 60 nap során bőven összejön majd a szükséges pénzmag.

A Spectrum Vega 1000 beépített játékot tartalmaz majd, a többi cím pedig ingyenesen letölthető lesz a következő évek során. A felhasználók persze saját játékaikat is betölthetik egy SD kártya segítségével. A kiszállítást 2015 áprilisára tervezik, a bevételeket pedig teljes egészében jótékony célokra fordítják majd.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)