Hirdetés

10 videojátékos remake, amit már nagyon várunk

|

Szerettük az eredetiket is, de komoly esély van rá, hogy a mai kor lehetőségeinek köszönhetően még jobb élményben lesz részünk.

Hirdetés

Úgy tűnik, a kiadók és fejlesztők belátták, hogy megúszós remasterök helyett érdemes pénzzel és energiával nem spórolva remake-eket készíteni, a nulláról újraépíteni klasszikusokat, hogy kijavítsák ezáltal a régi hibákat, új funkciókkal és modern látvánnyal tegyék jobbá az egyébként is közkedvelt játékok élményét. A feljavított textúrákat és a modern felbontások támogatását hozó újrakevert kiadások leginkább arra jók, hogy olyannak lássuk a játékokat, ahogy azok az emlékeinkben élnek, illetve ne kelljen hosszú órákon át fórumokat bújni, ha valami fura anomália miatt nem indulnak, de a remake-ek ennél többet adnak: a mai kor játékosainak is elmesélik azokat a történeteket, amiket 10 évvel ezelőtt vagy még annál is régebben már milliók megismerhettek, de úgy, hogy közben a játékmenet nem érződik elavultnak, a régóta nem használt megoldásokat modernebbekre cserélik.

Rengeteg remake készül épp, és szinte mind érdemes a figyelmünkre - ha csak annyira lesznek jók, mint a Dead Space átdolgozott változata, már elégedettek leszünk.

Hirdetés

Like a Dragon: Ishin!

Megjelenés: 2023. február 21.

A Yakuza sorozat nyugaton is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, ráadásul a Ghost of Tsushima is láthatóan nagy sikert aratott, így a fő szál játékai után a spin-offokat is elhozza nekünk a Sega. Japánban 2014-ben, a PS4 nyitócímeként jelent meg az eredeti Like a Dragon: Ishin! (Ryū ga Gotoku Ishin!), melyben Sakamoto Ryōmát irányítjuk, egy szamurájt, aki az 1800-as évek közepén küzd meg válogatott problémákkal. Többféle harcstílus közül válogathatunk, hadonászhatunk katanával, lövöldözhetünk pisztollyal, vagy vegyíthetjük a kettőt, esetleg el is engedhetjük őket az ökölharc kedvéért. A remake az eredeti szinte minden elemét megtartja, de változások lesznek bizonyos küzdelmek során, illetve új színészek alakítják az egyes szereplőket.

Resident Evil 4

Megjelenés: 2023. március 24.

A kiválóan sikerült Resident Evil 2 remake, valamint a hiányos, de azért élvezetes Resident Evil 3 remake után a sorozat egyik leginkább közkedvelt részét, a 2005-ben megjelent negyedik epizódot is feljavítja a Capcom. Ismét Leonnal és Ashley-vel kalandozhatunk majd a szektásokkal és fertőzöttekkel teli spanyol faluban, ám a QTE-ket kiveszik, bekerülnek mellékküldetések, Ashley-nek nem lesz életerőcsíkja, a kések elhasználódnak, és hat különböző irányítási metódus közül választhatjuk ki a nekünk legjobban fekvőt. Persze a látványt is felturbózzák az RE Engine segítségével.

System Shock

Megjelenés: 2023. március

2015-ben jelentette be a Nightdive Studios, hogy szándékában áll modernizálni az 1994-es System Shockot, majd 2016-ban elindított egy sikeres Kickstarter kampányt. Aztán 2017-ben úgy döntöttek, hogy Unreal Engine-re cserélik az addig használt Unityt, 2018-ban pedig teljesen parkolópályára tették a projektet, hogy átgondolhassák, elképzeléseikből mit tudnak és mit érdemes megvalósítani. A fejlesztés az évek során haladgatott, a megjelenés évére vonatkozó ígéret folyamatosan változott, de most úgy tűnik, a jövő hónapban tényleg szembeszállhatunk majd a gonosz mesterséges intelligenciával, SHODAN-nal. Demója már mindenesetre van, megtaláljátok a Steamen.

Final Fantasy VII Rebirth

Megjelenés: 2023 tele

A legendás Final Fantasy VII-et példás gondossággal dolgozza át a Square Enix erre kijelölt csapata, teljesen megváltoztatva a játékmenetet, kibővítve a sztorit. Ennek következtében több darabban jelenik meg a remake, melyek közül az első már 2020-ban megérkezett, a másodikat pedig az idei év végére várhatjuk. Egyelőre annyit tudni róla, hogy csapatunkkal Midgaron kívül kalandozhatunk majd, és hogy teljes értékű játék lesz, ami önállóan is kerek, ahogy elődje volt. Azt nagyon szerettük, ettől sem várunk kevesebbet - a franchise rajongói addig a nyáron érkező Final Fantasy XVI-tal múlathatják majd az időt.

Silent Hill 2

Megjelenés: még nem ismert

Nagy lendülettel támasztja fel a Konami a Silent Hill sorozatot, készül folytatás, film, spin-off és egy remake is. Nem meglepő módon a második részt javítja fel a horrorban jártas Bloober Team csapata, így James Sunderland szerepében térhetünk majd vissza a ködös városba, hogy felfedezzük annak borzalmait. Hasonlóan a Resident Evil remake-ekhez, a kamerát itt is a főhős mögé helyezik, és átdolgozzák a harcrendszert is. Még nem tudni, mikor fog megjelenni, de az biztos, hogy egy darabig csak PC-n és PlayStationön lesz elérhető, az xboxosok jóval később kaphatják meg.

Star Wars: Knights of the Old Republic

Megjelenés: még nem ismert

Kérdéses, hogy mi most a helyzet a Star Wars: Knights of the Old Republic remake-jével, ugyanis egy rövid bejelentő előzetesen kívül mást nem láttunk még belőle, bennfentes értesülések pedig tavaly augusztusban arról szóltak, hogy az eredetileg kijelölt fejlesztőcsapatot, az Aspyrt leváltották, és a Saber Interactive bizonyíthat cserébe. Hivatalos közlemény nem jelent meg ennek kapcsán, a két fejlesztőcsapatot birtokló Embracer csak annyit mondott, hogy az egyik AAA költségvetésű projektjét elvette az egyik csapatától, és átadta egy másiknak, de sem a játékot, sem a fejlesztőket nem nevezte meg konkrétan. Mindenesetre ha elkészül, remélhetőleg nagyon jó lesz - az eredeti nem csak minden idők egyik legjobb Star Wars játéka, de a szerepjátékok közül is kiemelkedő, máig nagyon szeretjük, bízunk abban, hogy modernizálva még jobb élményt adhat.

Splinter Cell

Megjelenés: még nem ismert

Idén lesz tizedik éve, hogy megjelent a Splinter Cell sorozat máig utolsó része, a Blacklist, azóta szegény Sam Fisher csak cameózgatott a Ubisoft más játékaiban. Ahelyett, hogy teljes értékű folytatással térne vissza a sorozat, készül egy remake, ami jó alapjául szolgálhat a későbbi részeknek. A történet sarokkövei a helyükön maradnak, de lesznek változtatások, és a játékmenetet is teljes mértékben korszerűsítik, köztük az ellenfelek viselkedésével. A fejlesztés még az elején jár, látványterveket mutattak csupán, úgyhogy évekre lehet a megjelenés, de nagyon izgatottan várjuk már.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Prince of Persia: The Sands of Time

Megjelenés: még nem ismert

Elég bátor volt a Ubisoft, amikor a 2020-as Ubisoft Forward során 2021. január 21-ére ígérte a Prince of Persia: The Sands of Time remake-jének megjelenését. Olyannyira nem voltak dicsérőek a visszajelzések, hogy nem sokkal később határozatlan időre elhalasztották, a fejlesztés feladatát a Ubisoft Mumbai és a Ubisoft Pune csapataitól a lényegesen tapasztaltabb Ubisoft Montréalra ruházták át, és máig nem tudni semmit róla azon túl, hogy nem kaszálták még el, illetve hogy leghamarabb a következő pénzügyi év során jöhet. Talán majd az E3 környékén megtudunk valami izgalmasat, addig reméljük, komolyan átgondolják, milyen irányba induljanak el, hogyan érdemes egy ekkora klasszikus újragondolásának nekiállni.

Max Payne

Megjelenés: még nem ismert

Miközben az Alan Wake 2-t fejleszti, és ezzel régóta pihenő sorozatát készül 2023 folyamán újraéleszteni, a Remedy Entertainment a Rockstar Gamesszel együttműködésben az első két Max Payne játékot is remake-eli. A két sztorit összegyúrják, a játékmenet fontos elemeit (mint például a bullet time) megtartják, de ezen túl még nem tudni mást, egyelőre a koncepció kidolgozása zajlik. Nem játszhatatlanok, de érezhetően korosak már az eredetik, örülünk, ha a Controlhoz hasonló minőségben élhetjük újra a különféle tragédiákat megélt zsaru történetét. Azért arra kíváncsiak vagyunk, milyen lesz az arca, és mekkora botrány kerekedik abból, ha esetleg nem pont olyan, mint eredetileg...

The Witcher Remake

Megjelenés: még nem ismert

Unreal Engine 5-tel, a nulláról építi újra a legelső The Witcher játékot a Fool's Theory veterán fejlesztőkkel teli csapata, és a CD Projekt RED gondoskodik arról, hogy minden a lehető legnagyobb törődést kapja. A bejelentés óta erről sem tudtunk meg részleteket, így azt sem, hogy mennyire közelítik majd az élményt a The Witcher 3 által kínálthoz, illetve mennyire ragaszkodnak az eredeti játékelemek, felépítés megtartásához.

Ti mit vártok ezek közül? Melyik kedvencetekből készülhetne még remake?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)