Hirdetés

30 év után újra megvehetik a német játékosok az FPS-ek öregapját

|

Rengeteg víznek kellett lefolynia a Rajnán, mire enyhült a drákói szabályozás.

Hirdetés

Németországban kétszeresen is legendás a Wolfenstein 3D, ugyanis míg a világ számos országában "csak" az FPS műfaj alapköveként határozzák meg, addig Goethe, Schiller és Wagner hazájában tiltott gyümölcsnek is számított. Az id Sofware második világháborús lövöldéjében sűrűn felbukkanó önkényuralmi jelképek, egészen pontosan a horogkereszt miatt heves vitát váltott ki, ami végül ifjúságvédelem címszó alatt a játék indexálásához (értsd: tiltólistára tételéhez), valamint a forgalomba hozott példányok lefoglalásához vezetett. Legális forrásból azóta sem lehetett beszerezni.

A német GameStar beszámolója szerint azonban gyökeres fordulat következett be a három évtizede húzódó történetben, a Bethesda idén januárban újfent benyújtotta a Wolfenstein 3D-t, és annak Spear of Destiny című kiegészítőjét az USK-nak.

Hirdetés

A csodás nevű Unterhaltungssoftware Selbstkontrolle ezúttal nem tagadta meg korhatár-besorolást. Az alapjátékot 16 éven felülieknek, a bővítményt pedig 18 éven felülieknek szóló plecsnivel látta el. Természetesen mindez nem történhetett volna meg, ha 2019-ben nem veszik le a B. J. Blazkowiz első belsőnézetes kalandját a tiltólistáról.

Nem világos, hogy miért kellett még három évnek eltelnie, de mostantól a játék és kiegészítője is elérhető Németországból a Steamen, a Microsoft Store-ban és a GoG oldalán is, méghozzá mindkettő vágatlanul. Nagy nap ez a német játékosoknak, hiszen végre anélkül kaphatják puskavégre a gépágyúkkal felfegyverzett Führert, hogy tilosban járnának.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)