Hirdetés

40 éves Pac-Man, a világ egyik legikonikusabb videojátékos karaktere

|

A kerek születésnap alkalmából pedig több meglepetéssel is készült a Bandai Namco.

Hirdetés

Az elmúlt évek során rengeteg komplex, jól megírt karakterrel találkozhattunk a videojátékokban, ám eleinte, sok évtizeddel ezelőtt még jóval szimplább figurákat termelt ki az ipar. Elég csak például a szülinapos Pac-Manre gondolni.

Hirdetés

Az idei év különösen fontos a rajongók és a Bandai Namco számára, ugyanis 1980-ban látott először napvilágot árkádgépeken a Pac-Man, ami azt jelenti, hogy sokak kedvenc sárga lényecskéje bizony már 40 esztendős. Egy ilyen évfordulót pedig illik stílusosan megünnepelni, így több meglepetés is van, amik közül a legérdekesebb egyértelműen az ingyenes Pac-Man Live Studio.

A Bandi Namco az Amazonnal együtt alkotta meg a játékot, amit még csak le sem kell töltenünk, ugyanis a Twitchen játszhatjuk azt pajtásainkkal együtt. Ráadásul pályaszerkesztő is kerül bele, sőt még a klasszikus Pac-Mant is elérhetjük ezen keresztül. Még nem tudni, mikor jelenik meg a Pac-Man Live Studio, de már most elég érdekesnek ígérkezik ez az egész.

Az ünneplésbe egyébként a Mojang is beszállt, és érkezett egy friss DLC a Minecrafthoz, ami értelemszerűen Pac-Manről szól. A csomagot beszerezve 3D-s labirintusokban kalandozhatunk, miközben méretes szellemek loholnak a nyomunkban, de némi TNT-vel alaposan meglephetjük őket. Sőt, természetesen még a labirintus falait is felrobbanthatjuk.

Végül pedig érdemes beszámolni az Nvidia ajándékáról is, ugyanis a csapat mesterséges intelligenciája, a GameGAN újraalkotta a klasszikus Pac-Mant, ami már önmagában szép eredmény, de úgy még érdekesebb, hogy később elvileg bárki kipróbálhatja majd a végeredményt.

Ti mennyire követtétek figyelemmel a Pac-Man franchise alakulását az elmúlt négy évtizedben?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)