Hirdetés

A legizmosabb gépeket is megizzasztja ez az újabb NES-emulátor

|

Sosem látott mélységet ért el az emuláció, ennek azonban komoly ára van.

Hirdetés

A PC-s platform mellett kétségtelenül erős érv az emuláció lehetősége, melynek révén némi hozzáértéssel egy sor régi konzol klasszikusainak eshetünk neki a hardver tényleges birtoklása nélkül.

A Nintendo egyik legsikeresebb masinájához, az 1985 és 1995 között gyártott Nintendo Entertainment Systemhez (NES) még 1997-ben jelent meg az első ingyenes emulátor, a NESticle, ennek megalkotója, Icer Addis pedig most csavart egyet a recepten, és minden korábbinál magasabb szintre emelte a technológiát.

Hirdetés

A GitHubról letölthető, egyelőre csak macOS-en futó MetalNES emulátor "tranzisztorszintű NES-001 szimulációt" ígér, vagyis a NES tényleges fizikai jellemzőit szimulálja, egészen az alkatrészekbe áramló feszültségig. A mutatványnak azonban komoly ára van, a beszámolók alapján a játékok 2-3 percenként (!) 1-2 képkockás sebességgel futnak.

Nem ez tehát a legszerencsésebb választás a Super Mario Bros. és a Duck Hunt életre keltéséhez, a megoldás mögött dolgozó technológia viszont ínyenc csemege az emulációs szakiknak, és az sem kizárt, hogy a MetalNES-ben szerzett tapasztalatok később hozzájárulhatnak az emulátorok jobbá tételéhez.  

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)