Hirdetés

A Metal Gear Solid 4 igazából megjelenhetett volna Xbox 360-ra is, csak egy nagy bökkenő volt

|

Sokan feltételezték, hogy a Metal Gear Solid 4 azért nem jelent meg a Microsoft akkori gépére, mert a Konami megállapodott a Sonyval. Ez viszont tévedés.

Hirdetés

A The Ultimate History of Video Games, Volume 2: Nintendo, Sony, Microsoft, and the Billion-Dollar Battle to Shape Modern Gaming nem csak a címe miatt lett egy fontos olvasmány. Steve L. Kent ezekben a könyvekben szedi össze a játéktörténelem egészét, amiben persze a Metal Gearnek és a Konaminak is megvolt a maga szerepe.

Kojima sorozatának harmadik felvonása nagy sikert aratott az Xboxon, de a folytatás csak a PS3-ra futott be. Akkor mindenki exkluzivitási szerződésekre gyanakodott, de a könyvből kiderült, hogy nem erről volt szó.

Hirdetés

A Vol. 2-ben szerepel egy interjú egy korábbi Konami fejlesztővel, Ryan Paytonnal, aki elárulta a valódi indokot a port hiányára.

"Egy nap a Konami R&D csapata összehívott egy meetinget, és megmutatta, hogy mire jutottak: a Metal Gear Solid 4 csodálatosan simán futott egy Xbox 360-on."

A gond nem a játékkal vagy a kiadás körüli pletykált megállapodásokkal volt: a meghajtó volt a ludas. A Sony lehetővé tette a Konaminak, hogy a Metal Gear Solid 4-et két blu-ray lemezen adják ki, de az Xbox 360-as változathoz ennél sokkal több lemezre (DVD-re) lett volna szükség. Payton elmondta, hogy a Microsoft még petíciót is írt Hideo Kojimának, hogy portolják az MGS4-et Xbox 360-ra.

A végén minden csak a hardver gyengeségére vezethető vissza. Sokan gyűlöltek fejleszteni a PS3-ra, de az tagadhatatlan volt, hogy a fekete műanyag alatt egy jóval combosabb hardver pörgött, mint a Microsoft konzoljában.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)