Hirdetés

A Runescape fejlesztője lelőtt egy rajongói projektet, a közösség forrong

|

A mod fejlesztője 2000 órát ölt a projektbe, amit így már sosem élesíthet.

Hirdetés

Az Old School Runescape egy meglehetősen közösségorientált MMO, mely az összetartó játékosoknak köszönheti a születését, fennállását, népszerűségét, és rengeteg kiváló modját. A játék kliense teljesen nyílt, így a rajongók rengeteg mókás és hasznos plugint készítettek hozzá az évek során.

Az egyik ilyen projekt a Runelite HD, amit egy 117 nevű fejlesztő készített. A vizuális felújítást ígérő mod lényege, hogy modernizálja a látványt, és mivel csak a felhasználó kliensére van hatással, így nem sérti a Jagex stúdió által megszabott szabályokat.

Hirdetés

Ettől még a Jagex lelövette a projektet órákkal azelőtt, hogy a Runelite HD megjelenése esedékes lett volna. A mod ugyanis most hétfőn jelent volna meg, de a nagy indulóparti helyett egy szomorú redditposzt várta a játékosokat. 117 kapott egy levelet a Jagextől: a fejlesztők arra utasították, hogy kukázza a Runelite projektet, mivel ők maguk is dolgoznak az OSRS vizuális felújításán.

"Egy rajongói módosítás, ami átalakítja az OSRS látványát, ütközik a mi terveinkkel. Mi nagyon fontosnak érezzük, hogy a játék látványvilága egységes maradjon, és szeretnénk, hogy amikor a mi változtatásaink élesednek, akkor csak azok legyenek elérhetők.

Remélhetőleg az, hogy a Jagex és az OSRS csapata dolgozik a felújításon egy izgalmas hír lesz számodra, még akkor is, ha most meg kell kérnünk téged a saját projekted leállítására."

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Miután 2000 órát fektetett kedvenc MMO-jának átdolgozásába, 117 meglehetősen csalódottan vette tudomásul a kérést. Megpróbált egyezkedni a fejlesztőkkel, és eljutni addig a kompromisszumig, hogy legalább a hivatalos felújításig hadd élesíthesse a modját, de a Jagex ebbe sem egyezett bele.

A játékostábor hatalmas tiltakozásokat rendezett a játékon belül, sokan azt tervezik, hogy a Final Fantasy XIV-be költöznek, vagy más MMO-kat választanak új otthonuknak.

A Jagex még nem adott ki hivatalos közleményt a tiltakozások kapcsán, de remélhetőleg lépnek majd valamit, mert hamar elveszíthetik azt a közösséget, ami eddig életben tartotta az OSRS-t.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)