Hirdetés

A Sony mégis meghagy egy kiskaput a PSP játékok vásárlásához

|

A PSP bazár ugyan tényleg bezár, de nincs még itt a vég.

Hirdetés

A Sony még márciusban kürtölte világgá, hogy leállítja a PS3, a PS Vita és PSP digitális boltjait, azaz nem lesz többé mód arra, hogy a veterán rendszerekre vásároljunk játékokat. A döntés viszont akkora felháborodást szült, hogy a japánok később visszatáncoltak, így csak a 2014-ig gyártott PSP kapta meg a selyemzsinórt.

Ez viszont nem számított hatalmas változásnak, mivel a hordozható konzolon valójában már 2016 óta nem lehetett "új" címeket venni: csak a keresés és a játékon belüli vásárlások funkciója maradt meg. Hamarosan azonban ennek is vége lesz, a Sony blogja nemrég tisztázta, hogy pontosan milyen jövő vár a PSP-s kollekcióra.

Hirdetés

A bejegyzés szerint a július 6-tól ugrik a keresés és a megmaradt vásárlási lehetőségek is, a korábban megvásárolt tartalmakat viszont letölthetjük a Download List segítségével. Ugyanakkor marad egy mód a játékok beszerzésére is, méghozzá a PS3 és a PS Vita boltjában elérhető címek képében.

Ez persze messze áll egy igazi happy endtől, de legalább (egyelőre) nem tűnnek el teljesen a PSP klasszikusai a digitális térből.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)