Hirdetés

Ambíciózus film készülhet az FPS-ek történelméről

|

Sikeres volt a finanszírozási kampány, egyetlen dokumentumfilmben szólalhatnak meg a műfaj legendás fejlesztői.

Hirdetés

Négy évvel ezelőtt egy maratoni, 6 részes cikksorozatban igyekeztünk mindent elmesélni nektek az FPS-ek történetéről, ám nem lehet elégszer elővenni a témát, ezért most mi is izgatottan várjuk azt a dokumentumfilmet, ami iparági veteránok megszólaltatásával tárná fel a műfaj immáron fél évszázados krónikáját.

A First Person Shooter: The Definitive FPS Documentary című produkció nemrég sikerrel zárta a Kickstarter-kampányt, így elméletileg már semmi sem akadályozza a készítőket abban, hogy tényleg leforgassák.

Hirdetés

A film mögött álló csapat több mint 3 órás FPS-dokut ígér, exkluzív interjúkkal a lövöldék legnagyobb legendáival. A kickstarteres plakát olyan neveket említ, mint John Romero (az id Software társalapítója), Warren Spector (System Shock, Thief, Deus Ex), Cliff Bleszinski (Unreal, Unreal Tournament), Randy Pitchford (a Gearbox Software társalapítója) és Scott Miller (Apogee Software/3D Realms).

"Ez az all-star szereplőgárda egy nosztalgikus utazásra visz a zsáner 70-es évekbeli szerény kezdeteitől egészen napjainkig, a műfajt meghatározó klasszikusok hatását és örökségét felfedezve a Wolfenstein 3D-től, a Doomtól és a GoldenEye-tól a Half-Life-ig, a Halóig és a Call of Duty-ig."

- írja a projekt kedvcsinálója.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Minket abszolút megvettek vele, szóval erősen szorítunk, hogy lesz is valami a 2022 végére ígért megjelenésből. A filmhez egy korábban feltöltött teaser is van, lehet számolni, hogy hány címet ismertek fel benne:

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)