Hirdetés

Az EA a Command and Conquer és a Red Alert forráskódját is közzéteszi

|

A Command & Conquer Remastered Collection megjelenésével párhuzamosan kedves ajándékot kap a közösség játékfejlesztéssel kacérkodó része. Minden akadály elhárult a modok és a rajongói térképek elől, de van egy rossz hírünk is.

Hirdetés

Sokat elárul a valósidejű stratégiai játékok helyzetéről, hogy új IP-k helyett huszonéves klasszikusok felújított változatai tartják lázban a műfaj rajongóit. Ezek egyikét, a Command & Conquer: Tiberian Dawn és a Command & Conquer: Red Alert RTS-eket minden kiegészítővel együtt egy csomagba gyűjtő Command & Conquer: Remastered Collectiont már csak napok választják el a megjelenéstől. Június 5-e a jeles dátum, karikázzátok be a naptáratokban, ha még nem tettétek.

Hirdetés

Fejlesztői egy blogbejegyzésben meséltek arról, hogy mi a helyzet a már most rendkívül aktív közösséget foglalkoztató két kulcskérdéssel. Kezdjük talán az ecettel, utána jöhet a méz, hogy enyhítse a kellemetlen érzést. Noha a srácok úgy tervezték, hogy első naptól fogva él majd a sokak által remélt LAN-támogatás, a koronavírus miatt lassabban halad a munkálatok ezen része, mint szeretnék, tehát csak a rajtot követően hozza el majd számunkra ezt a lehetőséget egy patch.

Remek hírrel szolgáltak ellenben mindazoknak, akik szeretnének saját tartalmakat gyártani, munkájuk eredményét pedig megosztanák a többi felhasználóval. Mint azt Jim Vessella producer az EA képviseletében kifejtette, a GPL 3.0 licenc alatt közkinccsé teszik a TiberianDawn.dll-t és a RedAlert.dll-t a forráskódokkal együtt, mégpedig a Remastered Collection rajtjával párhuzamosan.

Így aztán a felújított játékokhoz járó pályatervezővel együtt már minden adott lesz ahhoz, hogy az ilyesmire affinitást érző rajongók sosem látott térképekkel és egységekkel árasszák el a Steamet és az Origint, vagy akár új és ötletes játékmódokkal rukkoljanak elő. Ki tudja, talán épp most ágyaztak meg annak a modnak, amelyik idővel ugyanolyan híressé válik majd, mint a Defense of the Ancients a maga idejében.

Ti várjátok a Command & Conquer: Remastered Collectiont?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)