Hirdetés

Az emberi teljesítőképesség határán a Super Mario speedrunnerek

|

Nekik tényleg minden egyes képkocka számít.

Hirdetés

Kissé hatásvadásznak tűnhet a cikk címe, erről azonban szó sincs. Azok a srácok, akik az eredeti, 1985-ben megjelent Super Mario Bros végigjátszásukat próbálják tökéletesíteni, tényleg az emberi teljesítőképesség határait súrolják.

Persze egyikőjüknek sem lenne esélye Usain Bolt ellen futóversenyt nyerni, ahogy az olimpikonnak sem lenne sok keresnivalója az ő pályájukon. A NES-re megjelent Super Mario Bros közössége ugyanis napról napra azon dolgozik, hogy még egy kicsit jobb időt produkáljon valaki, és elérjék végre az elméletileg legjobb, 4 perc 54 másodperc és 260 ezredmásodperces időt.

Hirdetés

Persze sok játéknak vannak speedrunnerjei, ez a klasszikus már 36 éve mozgatja a játékosok fantáziáját. Vajon mi a legrövidebb idő, ami alatt teljesíthető a játék? Ebben a cikkünkben arról írtunk, hogy Niftski új világrekordot állított be, mikor sikeresen lement 4 perc és 55 másodperc alá.

A következő videó tökéletesen elmagyarázza, hogy mitől is olyan különleges a Super Mario Bros speedrun közössége. A játék tökéletes befejezéséhez képkockáról képkocára ismeri kell mind a 8 pályát, méghozzá úgy, hogy a játék 60 FPS-el fut. Őrületes sok gyakorlást igényel tehát a produkció.

Hol is tart tehát most a dolog? Ha pontosak a számítások az elméleti legjobb idővel kapcsolatban, a játékosoknak már csak 688 ezredmásodpercet kell tökéletesíteniük a legjobb időn. Ehhez azonban hosszú út vezethet, hiszen például ahhoz, hogy 5 percről 4:55-re nyomják le a rekordot, 11 év kellett.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)