Hirdetés

Az Embracer Group már klasszikus játékokat is gyűjt, nem csak stúdiókat

|

Legutóbb még a Tomb Raider és Deus Ex fejlesztőcsapatait vásárolta fel, most a klasszikus videojátékok megőrzésére törekszik a vállalat.

Hirdetés

Bár a legtöbben a Microsoft és a Sony felvásárlásaival vannak elfoglalva, a svéd cégcsoport, az Embracer Group sokkal falánkabb: szinte nem telik el úgy hónap, hogy ne kebeleztek volna be egy új fejlesztőcsapatot, tették volna rá a kezüket egy IP-re vagy éppen bővítették volna a palettájukat (mondjuk egy társasjátékokra szakosodott vállalattal, netán egy CGI előzeteseket gyártó magyar céggel). A közelmúltban attól volt hangos a sajtó, hogy a Square Enix nyugati érdekeltségeinek nagy részét, azaz a Crystal Dynamics, az Eidos Montreal és a Square Enix Montreal csapatokat szippantotta magába a konglomerátum, beleértve azok alkalmazottjait és szellemi tulajdonait is. 

Hirdetés

A legújabb hírek szerint az Embracer Group folytatja a felvásárlást, de ezúttal nem fejlesztőcsapatokat akvirálnak, hanem klasszikus videojátékokat és nem színtiszta üzleti célból. Az Embracer Games Archive (EGA) egy játékmegőrzési kezdeményezés, amelynek célja, hogy a játékipar minél nagyobb részét archiválja és megmentse a jelen-, valamint az utókornak. Az EGA eddig több mint ötvenezer játékot, konzolt és kiegészítőt gyűjtött össze a svédországi Karlstadban található páncéltermébe, és egy vezérigazgatóból, gyűjteménykezelőből, asszisztensből, műszaki mérnökből és ellátási menedzserből álló csapattal büszkélkedhet.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Jelenleg a gyűjtemény nem látogatható, a kutatók sem férhetnek hozzá, de az EGA kijelentette, hogy terveben van a kollekció adatbázisának létrehozása, azt pedig forrásként elérhetővé teszi a tudósok, kutatók és bizonyos mértékig a nagyközönség számára. Ez a kezdeményezés ugyan még messze van attól, hogy Holdbéli szervereken tárolja az emberiség tudását, ahogyan egy startup tervezi, de mindenképpen becsülendő, hogy az Embracer Group szívén viseli a videojátékos kultúra sorsát.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)