Hirdetés

Az id Software társalapítója szívesen készítene egy új Commander Keen játékot

|

Tom Hall felélesztené a klasszikus sorozatot, azonban jogi akadályok miatt ezt sajnos nem teheti meg.

Hirdetés

A sokak által kedvelt Commander Keen széria legelső része 1990-ben jelent meg, és olyan nagyágyúk dolgoztak rajta, mint John Carmack, John Romero, illetve Tom Hall. Sajnos legutóbb 2001-ben találkozhattunk a sorozattal, pedig akad olyan, aki szívesen foglalkozna vele.

Hirdetés

Nemrég megjelent Nintendo Switch-re a játéksorozat második felvonása, a Commander Keen in Keen Dreams, amiről a konzol Reddit-oldalán is született egy bejegyzés. Ehhez a poszthoz szólt hozzá az id Software társalapítója, Tom Hall, aki elárulta, hogy ő személy szerint szívesen csinálna egy új Commander Keen játékot, de nem ő birtokolja a szériához tartozó jogokat.

A sorozat jogai jelenleg az id Software-nél, illetve egészen pontosan annak anyavállalatánál, ZeniMax Mediánál vannak. Ráadásul Hall azt állítja, hogy a vállalatnak küldött összes levélre egy sablonos válasz érkezett, tehát nagyon úgy tűnik, hogy a ZeniMax nem szeretne megválni a jogoktól.

Ti örülnétek, ha visszatérne a Commander Keen sorozat?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)