Hirdetés

C64-es programot rejt egy keresztény rockbanda bakelitje

|

Azt nem tudjuk, hogy visszafelé lejátszva a sátán hangja hallható-e a 35 évvel ezelőtt kiadott lemezen, de a sztori így is egészen üdítő.

Hirdetés

A '80-as években még mindenki Commodore 64-ekkel, Amigákkal, meg ZX Spectrumokkal csapatta, melyek közül kettő kazettáról olvasta be (vagy arról is be tudta olvasni) a programokat, és egy picit népszerűbbek voltak a bakelitek, mint most. A Prodigal nevű keresztény rockbanda 1985-ös albumán talált most valaki egy easter egget, amire azért nem nagyon lehetett számítani.

Hirdetés

Az 8-Bit Show and Tell csatornán megjelent videóból megtudtuk, hogy a 35 évvel ezelőtt megjelent lemez egyik felén egy titkos, C64-es program található, amely úgy futtatható, hogy a bakelit lejátszása közben kiadott hangot kazettára rögzítik, és ezt helyezik a C64-be. Nem nagy dolog, csak megjelenik két idézet: egy Albert Einsteintől, egy pedig Jézus Krisztustól. Ezeket 14:00 körül láthatjátok.

Persze ezen felbuzdulva sokan gondolhatják, hogy viccesebb lett volna, ha valami ördögi titkos üzenetet, esetleg játékot is rejt a lemez, de a Prodigal nem viccből keresztény. Nem a Hit+1-ről beszélünk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)