Hirdetés

Duke Nukem remaster készül, máris botrány lett belőle

|

Új platformra érkezik a legendás lövölde, de van egy kis gond a borítójával.

Hirdetés

Amikor legutóbb olyan, régóta pihenő franchise-okról írtunk, amelyeket érdemes újraéleszteni, szóba került a 3D Realms klasszikusa, a Duke Nukem is, amelynek jogai felett az Embracer Grouphoz tartozó Gearbox bábáskodik. Hogy valaha visszatér-e a nők bálványa és a földönkívüliek rémálma, azt nem tudjuk, de félbehagyottan kiszivárgott projektek éppúgy nem engedik feledésbe süllyedni, mint a retró szcéna.

Utóbbiba tartozik az Evercade kézikonzolt megalkotó Blaze Entertainment is, amely a minap harangozta be, hogy Duke Nukem és Duke Nukem 2 remasteren dolgozik, értelemszerűen a saját platformjára. Ez önmagában jó hír kellett volna, hogy legyen, de néhány sasszemű rajongónak feltűnt, hogy a bejelentéssel együtt megosztott borítóképpel valami nem stimmel.

Hirdetés

Meggyőződésük szerint generatív algoritmust használhattak a létrehozásához, magyarán MI-re bízták a feladatot ahelyett, hogy fizettek volna egy művésznek. A Blaze Entertainment erre törölte a Twitter-bejegyzéseket, majd kiadott egy közleményt, amelyben elismerte, hogy valóban MI-generálta a szóban forgó "műalkotást". Ígéretet tett arra, hogy rendelnek egy másik képet, ami megfelel a közösség elvárásainak. A helyzetet némileg árnyalja, hogy cég szerint az eredetileg megbízott művész vette igénybe az MI szolgálatait.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)