Hirdetés

Egy árverésen minden eddigi rekordot megdöntő összegért kelt el egy Super Mario Bros.

|

Egy bontatlan csomagolásban lévő Super Mario Bros.-nak sikerült elképesztően magas áron gazdára találnia, ezzel gyakorlatilag a világ legdrágábban eladott videojátéka lett.

Hirdetés

Ha valakinek sikerült több évtizeden keresztül bontatlanul megőriznie egy régi játékot, esetleg egy padlás/pince átkutatása során ráakadni, akkor kifejezetten nagyot szakíthat annak elárverezéséből. Nemrég a Heritage aukciósház egyik árverésén talált gazdára egy 1985-ös Super Mario Bros. melyet szinte sértetlen állapotban sikerült megőriznie előző tulajdonosának.

Hirdetés

A NES-re megjelent játékot 114 ezer dollárért (nagyjából 36 millió forint) sikerült elárverezni, ezzel pedig a legdrágábban elkelő videojáték lett a történelemben. Az elképesztően magas árat annak köszönheti, hogy szinte sértetlen állapotban volt az eltelt 35 év ellenére is, ami nem kis szó. Ráadásul egy olyan csomagolású játékról van szó, melyből viszonylag kevés készült, ami értelemszerűen még feljebb srófolta az árat.

Mivel az ilyen aukciók névtelenül zajlanak, így nem tudhatjuk pontosan, hogy kihez került a játék és milyen célokra használja majd, de van egy olyan tippünk, hogy a továbbiakban egy széf biztonságában pihen majd a veszélyes életet élő vízvezetékszerelő korai kalandja.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)