Hirdetés

Egy bontatlan Super Mario Bros. lehet a valaha volt legnagyobb áron értékesített videojáték

|

Az igazán ritkának számító játék különleges állapota miatt is kerül ennyibe, a licit pedig még közel sem ért véget.

Hirdetés

Nem újdonság, hogy az emberek szinte bármiért képesek horribilis összegeket kiadni, pláne ha az a valami régi és nagyon jó állapotú. Időről időre feltűnnek a neten múzeumba illő telefonok, számítógépek, konzolok, vagy éppen videojátékok, amikért a tulajdonos bődületesen sok pénzt akaszthat le.

A videojátékok piacán a jelenlegi csúcstartó egy soha meg nem jelent konzol, a Nintendo PlayStation, melyen a Sony és a Nintendo közösen dolgozott, azonban a cégek összeférhetetlensége miatt végül sosem került a boltok polcaira. A gép egy prototípusa végül 380 ezer dollárért cserélt gazdát, mellyel a valaha volt legdrágább videojáték-konzol lett.

Hirdetés

A GameSpot szúrta ki a nemrégiben feltűnt aukciót a Heritage Auctions oldalán, melyben egy feltűnően jó állapotú Super Mario Bros. játékot bocsájtottak licitre. Jelenleg 310 ezer dollárnál járnak, az ajánlatok azonban még négy napig érkezhetnek a relikviára.

A játéknak jó esélye van arra, hogy átvegye a valaha volt legdrágább videojáték címét, hiszen ilyen jó állapotú, idén már 36 éves példányt nem igazán fognak találni a régen elfeledett gyűjteményükben a játékosok.

Akárhol is áll meg majd a licit, egy gyűjtőnek igazán sokat érhet, egy ilyen jó állapotú Mario játék ugyanis bőven helyet érdemelne bármilyen videojátékos témájú kiállításon is. Kíváncsian várjuk tehát az aukció végét.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)