Hirdetés

Egy elveszettnek hitt Sonic játékról került most elő egy videó

|

Alig 16 évvel ezelőtt így képzelték el a Sonic játékok jövőjét hordozható eszközökön.

Hirdetés

A 2000-es évek közepén járunk, amikor az iPhone és Android mobilok még sehol sem voltak, és a legmenőbb mobil a piacon a Motorola Razr V3 volt. Ezekben az időkben indította a Sega a Sonic Cafe című szolgáltatást, ahol havidíjért cserébe a felhasználók letölthettek egy rakat mobiljátékot.

A Sonic Cafe Japán piacon futott, így mi Európában sokat nem tudtunk róla, azon túl, hogy a szolgáltatásból néhány cím azért beszivárgott hozzánk is idővel. A szolgáltatás részeként még 2005-ben jelent meg a Sonic Kart 3DX nevű játék, ami egy korábbi Sonic Kart cím folytatása volt. 

Hirdetés

A játékmenet inkább hasonlított egy Ridge Race-re, mint bármelyik Sonicra, de a Sonic Cafe része volt, így sokan kipróbálták. A játék aztán a Cafe teljes könyvtárával együtt az enyészeté vált a 2000-es évek végén, és csak pár apró screenshot maradt belőle.

Egy japán videós hozta vissza a játékot a köztudatba, amikor egy majd 20 perces játékmenet videóval emlékezett meg a teljesen elfeledett Sonic játékról. Az anyagot egyébként tavaly decemberben töltötte fel, de mivel egy relatív ismeretlen csatornáról van szó, így mostanáig tartott, hogy az körbejárja a nagyobb Sonic közösségeket, és szembejött velünk is:

Nincs a játékban semmi elképesztő, de néha jó érzés visszatekinteni, megnézni, honnan jutottunk el a mobilos játékélmény mai formájáig. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)