Hirdetés

Egy friss trükknek hála új csúcs született a GoldenEye 007 egy pályáján

|

Egy speedrunner új csúcsot állított be az Aztec pályán, természetesen a legnehezebb nehézségi fokozaton.

Hirdetés

Idén augusztusban lesz 24 éve annak, hogy megjelent Nintendo 64-re a GoldenEye 007, ami nemcsak az egyik legnépszerűbb James Bond-játék lett, hanem időközben egy közkedvelt klasszikussá is avanzsálódott.

A Rare által fejlesztett lövölde ráadásul a speedrunnerek kedvelt játszótere is, és nemrég sikerült előrukkolni egy olyan trükkel, amit használva nem kizárt, hogy a jövőben több új világrekordot is láthatunk.

Hirdetés

A játékban található Aztec pálya már önmagában is komoly kihívást nyújt, de a legnehezebb, 00 Agent elnevezésű nehézségi szinten játszva még durvább élményben lehet részük az önjelölt tikosügynököknek. Persze a speedrunnerek számára inkább már az jelent kihívást, hogyan lehet ilyen-olyan trükökkel még hamarabb teljesíteni a dolgot. A pályán találhatunk például páncélt, aminek felvétele másodpercekkel meghosszabbíthatja az adott speedrunt, viszont komoly segítséget nyújt az életbenmaradáshoz is.

Van ugyanis egy egészen tűpontosan célzó turret, ami nincs épp jó hatással ügynökünk egészségére, és ez komoly fejfájást okozhat a speedrunnereknek. Azonban a játékosok nemrég rájöttek arra, hogy előrehaladás helyett visszalépve összezavarhatjuk a szerkezetet, így pedig sérülés nélkül juthatunk el a pálya utolsó termébe. Egy Gus Riolo nevű speedrunner ki is használta az új trükköt, aminek köszönhetően 1:34-es időt ért el, így a The Elite Rankings összesítése alapján már övé a legjobb helyezés az Aztec pályán, 00 Agent nehézségen.

Persze a speedrun egy érdekes műfaj, így nem lennénk meglepve, ha nemsokára valakinek sikerülne még néhány másodpercet lefaragnia az új rekordból.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)