Hirdetés

Egy retrójátékgyűjtemény lehet a BlizzCon egyik meglepetése

|

Korhatár-besorolást végző szervezet buktatta le a Blizzard Arcade Collectiont.

Hirdetés

Ha már lúd, legyen kövér és öreg - gondolhatták a Blizzard döntéshozói, akik a jelek szerint abban (is) látják a cég fennmaradásának zálogát, hogy a leghűségesebb rajongók szívébe hajdani élményeik felelevenítésével keresik a visszautat. Oké, a Warcraft III: Reforged a játékipar egyik legcsúnyább baklövéseként vonult be a történelembe, ám előtte a StarCraft: Remastered kevés okot adott a szemöldökráncolásra. Szóval miért is ne sülhetne el jól a Diablo II Resurrected?

És ha már egy klasszikusáról lefújja a port a Blizzard, miért ne tehetné meg ugyanezt kettővel, hárommal, vagy akár néggyel? Az Európai országokban forgalomba hozott játékokat különböző szempontok alapján minősítő PEGI oldalán felbukkant, majd el is tűnt a Blizzard Arcade Collection.

Hirdetés

Ez a gyűjtemény a stúdió hőskoráig nyúlik vissza, és olyan klasszikusokat foglal magában, mint a Blackthorne, a The Lost Vikings első része, valamint a Rock 'n Roll Racing. Ez már önmagában jó hír a retrójátékok rajongóinak, ám a kollekcióhoz társított megjelenési dátum is meglepő, hiszen február 19-e, azaz a mai nap szerepel a Gematsu által megörökített képen.

Aki nem tudná, a The Lost Vikings egy puzzle-platformer, amit 1993-ban Amigára és SNES-re fejlesztett az akkor még Silicon & Synapse néven ismert stúdió. Utóbbi platformon debütált ugyanabban az évben a csapat egy másik alkotása, a Rock 'n Roll Racing, amelyben a járműves harcé és persze a zenéé volt a főszerep. Olyan együttesek slágereit licencelték hozzá, mint a Black Sabbath és a Deep Purple. Végezetül essék szó a Blackthorne-ról is, amely már 1994-es darab, SNES mellett PC-re is kiadták (DOS-on futott), műfaját tekintve pedig oldalra scrollozós platformer.

Ti örülnétek, ha ezek a klasszikus játékok modern operációs rendszereken is futnának és akár több platformon is elérhetőek lennének?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)