Hirdetés

Egyenesen John Romerótól kapnak új Doom II-es pályát azok, akik jótékonykodnak egy kicsit

|

A klasszikus lövölde eredeti tervezője így szeretne segítséget nyújtani a háború sújtotta Ukrajnának.

Hirdetés

Sajnos a videojáték-ipar is megérezte az orosz-ukrán háborút, ugyanis a szörnyű helyzet miatt leállt egy régóta várt játék fejlesztése, kisebb botrány alakult ki egy jól ismert stúdiónál, az Electronic Arts pedig sajátos szankciókat vezetett be.

Még az e-sportok világát is elérte a szomszédos országban zajló invázió, és szerencsére a játékiparon belül is bőven akadnak olyanok, akik nem csak szavakkal fejezik ki együttérzésüket.

Hirdetés

John Romerót talán csak keveseknek kell bemutatni, hiszen az ezredforduló előtt olyan játékok megalkotásában segédkezett, mint a Wolfenstein 3D, de az ő közreműködésével készülhetett el a legendás Doom és annak folytatása, továbbá a Commander Keen szérián is sokáig ügyködött. Habár jelenlegi csapatának friss játéka, az Empire of Sin nem produkált túl meggyőző rajtot, ez nem változtat azon a tényen, hogy a játékipar egyik legismertebb alakjának tekinthetjük Romerót.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ezúttal pedig a videojáték-tervező megmutatta, hogy jótékonykodni is szeret. Az ukrán válságra reagálva ugyanis elkészített egy vadonatúj pályát a Doom II-höz, amit egy 5 eurós adományért cserébe szerezhetünk meg a weboldaláról. A One Humanity nevű szint futtatásához szükség van az eredeti Doom II egy példányára, illetve a játék forráskódján alapuló modern kiadásra (ilyen például a ZDoom) is.

A friss pálya árusításából származó bevétel teljes mértékben a Vöröskereszthez és az ENSZ vészhelyzeti alapjához, a CERF-hez kerül.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)