Hirdetés

Egyszerű, de nagyszerű verziót kap a DOSBox

|

A közkedvelt emulátor megújult változata elvileg még az idén megjelenik.

Hirdetés

A huszadik században rengeteg olyan videojáték jelent meg DOS-os operációs rendszerekre, amelyeket a nosztalgiázni vágyó felhasználók még ma is szívesen elővesznek, ebben pedig óriási segítséget nyújthat a régóta elérhető DOSBox.

A nyílt forráskódú emulátornak köszönhetően ugyanis viszonylag egyszerűen futtathatunk több évtizedes cuccokat is, és a jövőben olyan formában jöhet el közénk a program, ami talán képes lesz majd egy még nagyobb közösséget megszólítani.

Hirdetés

A Bernhard Schelling által fejlesztett DOSBox Pure elvileg egyszerű működésével és könnyű kezelhetőségével tűnik majd ki a tömegből, ezek pedig bizony olyan tulajdonságok, amelyek simán képesek lehetnek felkelteni a játékosok figyelmét. A tervek szerint a programmal például már közvetlenül egy ZIP fájlból futtathatjuk a kívánt alkotást, és még kontrollertámogatást is kapunk.

Ha minden jól halad, akkor elméletileg már idén télen meg is jelenik a DOSBox Pure, de már elérhető a YouTube-on egy videó, ami bemutatja az emulátor néhány tulajdonságát.

Ti milyen DOS-os játékot vennétek újból elő szívesen?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)