Hirdetés

Ekkor tér vissza minden idők egyik legjobb városépítő játéka

|

A Pharaoh: A New Era az ókori Egyiptomba invitálja a műfaj és a történelem kedvelőit.

Hirdetés

Meglehet, még ma is sokan szeretnek úgy kikapcsolódni, hogy gyakorlatilag a nulláról felhúznak egy települést, majd folyamatosan bővítgetik, csinosítgatják azt, miközben igyekeznek kielégíteni a lakosok igényeit is, a városépítő játékok a '90-es években élték fénykorukat. A műfaj alapjait a SimCityvel lefektető Maxis számos követőre lelt, közülük is kiemelkedett azonban az Impressions Games, amely a városépítést historikus környezettel, és ezáltal új kihívásokkal ötvözte.

A stúdió Rómába (Ceasar sorozat), Hellászba (Zeus: Master of Olympus), Kínába (Emperor: Rise of the Middle Kingdom) és Egyiptomba (Pharaoh) is elvitte az érdeklődőket. Azt, hogy az utóbbiból remake készül a Dotemu és a Triskell Interactive együttműködésében, még 2020 augusztusában jelentették be. Most pedig végre elérhető közelségbe került a megjelenés.

Hirdetés

A legjobban várt 2023-as stratégiai, taktikai és tycoon játékokról készült összeállításunkba is beválogatott Pharaoh: A New Era fejlesztői nem csupán az 1999-es játék egyébként ma is bőven elfogadható grafikájáról fújták le a port, alkotásuknak enyhén rajzfilmes külsőt kölcsönözve, hanem a kezelőfelületet és a mechanikákat is modernizálták. Ami pedig a tartalmat illeti, az alapjáték és a Cleopatra: Queen of the Nile kiegészítő mind az 53 küldetését belezsúfolták a csomagba, és mindezt megfejelték még egy Free Build játékmóddal - hála Imhotepnek.

Ahogy korábban is említettem, a premier karnyújtásnyira van csupán, a Pharaoh remake-je február 15-től lesz elérhető a Steamen.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)