Hirdetés

Elképesztően ritka Nintendo kézikonzol került aukcióra, a gyűjtők átverésnek hitték

|

A Yahoo Auctions oldalán felbukkant egy apróság, ami annyira ritka, hogy elbizonytalanította a vásárlókat is. Aztán persze rengeteg pénzért kelt el.

Hirdetés

A japán Yahoo Auctions egyik új árucikke volt a gyűjtői közösség legforróbb témája az elmúlt napokban. Felkerült az oldalra egy Nintendo Game & Watch (gyakorlatilag egy 1 darab játékot tartalmazó kézikonzol) gép, amiről a legtöbbek azt hitték, hogy hamis. Mint kiderült, tévedtek.

A History of Nintendo könyvsorozat írója, Florent Gorges feltöltött egy videót, amelyben elmagyarázza a játék történetét. Alapvetően egy Donkey Kong Game & Watch gépről van szó, de a többi példánnyal ellentétben ennek borításán nem csak a Nintendo logó szerepel, hanem három japán úriember, ráadásul egy levél is van a dobozában, melyben a Game & Watch gépek 20 milliós eladási számáért mondanak köszönetet a vásárlóknak.

A levél önmagában annyira nem ritka, de a három alak a borítón már igen. Ez a dizájn és a gyártási szám hiánya okozott kételkedést a gyűjtők között. A három férfiból egyet mindenki felismert (Gunpei Yokoi, a Nintendo egyik legendás alakja), de a másik kettőt (Momose és Ishida) már jóval kevesebben.

Hirdetés

Gorges elmagyarázta a helyzetet: a gép igenis valódi, és a két említett embernek komoly szerepe volt a létrejöttében.

A gyár, amely a Game & Watch konzolok alumínium borításáért felelt Momose tulajdonában volt, Ishida pedig a gyár azon alkalmazottja volt, aki rendszeres kapcsolatot tartott a Nintendóval. A borítón szereplő illusztrációért Makoto Kano felelt, aki a Metroidtól a Pokémon Stadiumig mindenen dolgozott.

Mivel egy hihetetlenül ritka Game & Watch darabról van szó, Georges meg is próbálta megkaparintani azt. A gyűjtő több társának segítségével megpróbálta megvenni azt, de az ő Yahoo Auctions számlájával maximum 1 000 000 jent tudott bedobni az aukcióra, ami kevésnek bizonyult. A győztes 1 000 100 jennel vitte el a játékot.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Goerges reméli, hogy valaki olyan nyerte meg az aukciót, aki legalább akkora rajongója a régi játékok megőrzésének mint ő. Hozzátette, hogy a Nintendo keze is benne lehet a dologban, mivel a nagy N éppen azt tervezi, hogy saját múzeumot nyit. Könnyen lehet, hogy ők maguk csaptak le a különleges eszközre.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)