Hirdetés

Előkerült a Commandos 2 soha meg nem jelent GameBoy Advance változata

|

A 2001-es stratégia meghódíthatta volna a GBA közönségét, ha a prototípusnál tovább jutott volna a port fejlesztése.

Hirdetés

A Commandos 2 még 2001-ben jelent meg PC-re, PlayStation 2-re és az első Xboxra. Eredetileg készült belőle egy GBA kiadás is, amit annak idején a Toyonaka Studios kezdett fejleszteni. Mint sok más, akkori kézikonzolos "portnál" a handheld verzió itt is messze volt az eredeti játékmenetétől, és valószínűleg ezért nem készült el soha.

Hirdetés

A techdemó, amit a Toyonaka bemutatott a Commandos 2 fejlesztőinek és kiadójának most felbukkant az interneten a Forest of Illusions néven működő, Nintendo történelmével foglalkozó csapatnak köszönhetően. A futtatásához szükség lesz egy GBA emulátorra, de a lenti videó is megmutatja, hogy mit tud a prototípus.

A vizuális dizájn nagyot változott az eredetihez képest, feltételezhetően azért, hogy a GBA kis képernyőjén is követhető legyen a cselekmény. A stratégiai gyökereknek nyomuk sincs, ez inkább egy akció kalandjáték alapjainak tűnik.

Hogy miért nem fejezték be a fejlesztést soha, arról hivatalosan nincs információnk. Sejthető, hogy a Commandos 2-ért felelős Pyre Studios egyszerűen csak nem akarta, hogy a stratégiai játékukat ennyire kifacsarják, de ebben már sosem lehetünk biztosak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)