Hirdetés

Előkerült egy 28 éve nem látott kiegészítő, ami okoseszközt csinált a Game Boy-ból

|

A WorkBoy segítségével infókat tárolhattunk, naptárat használhattunk, egyéb, PDA-s funkciókat érhettünk volna el a Nintendo hordozható játékgépén.

Hirdetés

Az 1989-ben debütált Game Boy egy csodálatos kézikonzol volt, amihez remek kiegészítők születtek: volt például hanglokátor, amivel a horgászok kutathatták a halakat, nyomtató, kamera, meg egy Handy Boy nevű eszköz, ami egész durván felturbózta a kütyüt. Persze számos további eszköz volt tervben, melyek legfeljebb a prototípusig jutottak - ilyen a 28 évvel ezelőtt kitalált WorkBoy is.

A DidYouKnowGaming? újabb adásában Liam Robertson azt kutatta, mi lett a WorkBoy sorsa, és sikerült rátalálnia a készítőkre, akiktől megtudta, miért nem került piacra, sőt, az egyik prototípust is ki tudta próbálni.

Hirdetés

A WorkBoy lényegében egy apró billentyűzet volt, amivel, miután kábellel a Game Boyhoz csatlakoztatták, 12 alkalmazás lett használható, köztük címjegyzékkel, határidőnaplóval, naptárral. Az eszköz még az 1992-es CES-en is feltűnt, 1992 végén vagy 1993 elején akarták kiadni 79-89 dolláros áron (ez mai árfolyamon 146-165 dollárnak felel meg), de különböző problémák miatt a bevezetés meghiúsult. Eddie Gill, az egyik alkotója úgy tudja, összesen két prototípus létezik belőle, és az egyiket feltehetően a Nintendónál őrzik. A másik a mára megszűnt, a WorkBoy készítésében is szerepet vállaló Fabtek alapítója, Frank Ballouz tulajdona, aki készséggel elküldte Robertsonnak, hogy kipróbálhassa. A sikerhez az is kellett, hogy az idei nagy nintendós szivárgás részeként egy ROM is kikerüljön.

Nézzétek meg a videót, a DYKG többi anyagához hasonlóan ez is egészen érdekes.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)