Hirdetés

Előkerült egy soha meg nem jelent PS1-es játék, emulátorral mindenki játszhatja

|

Több mint 20 évbe telt, de végre megjelent a Magic Castle. Nem baj, ha nem mond semmit a név.

Hirdetés

Egy csapatnyi japán játékfejlesztő évtizedekkel ezelőtt nekiült fejleszteni egy új játékot Magic Castle címmel. A srácok a Net Yaroze rendszert használták, ami egy hobbifejlesztőknek szánt szoftvercsomag volt, és amivel a lelkes vállalkozók a PlayStation 1-re készíthettek játékokat.

Nyolc hónapnyi meló után a fejlesztőcsapat elkezdte lefutni a köröket az akkor működő kiadóknál, de nem volt szerencséjük: az egyetlen cég, ami komolyan leült velük tárgyalni a Sony volt, de ők sem a Magic Castle-t akarták kiadni, hanem a srácokat akarták felvenni más projektek befejezéséhez.

Hirdetés

Mivel a csapat célja a Magic Castle befejezése és kiadása volt, így elutasították a Sony ajánlatát, a játék pedig elveszett a be nem fejezett címek temetőjében, egészen mostanáig.

Az egyik fejlesztő, PIROWO a közelmúltban belefutott a móka forráskódjába, és úgy döntött, hogy befejezi azt. Négy konzolgenerációval később végre kiadta a Magic Castle-t, még ha nem is pénzért.

A játék ingyenesen letölthető és játszható egy PS1 emulátorral. Aki nem tudja, hogy neki akar-e ülni, az lessen rá arra a trailerre, amit a srácok eredetileg még VHS kazettákon küldtek szét a játékkiadó cégeknek.

A sztorinak még nincs teljesen vége, mivel még sem a japán nyelvű fordítás, sem a 4 játékos coop támogatás nem készült el. PIROWO ígérete szerint lesz még egy kiadás, ami ezeket is tartalmazni fogja, szóval alapos munkát kapunk, így 20 év után ez külön jól esik az embernek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)