Hirdetés

Egy programozó egy livestreamben talált rá rég elveszettnek hitt játékára

|

Gyerekként programozott egy játékot, melyről később azt hitte örökre elveszett, mígnem valaki elkezdett játszani vele Twitchen.

Hirdetés

Sok programozó kezdetleges kis játékok megalkotásával ismerkedik szakma alapjaival, melyek vagy flash játékok formájában találnak utat a nagyközönséghez, vagy örökre eltűnnek a feledés homályában. Rick Brewster az utóbbi kategóriába tartozott, hiszen még az internet elterjedése előtt készítette el első szárnypróbálgatásait, ezek közül pedig az egyikről azt hitte, hogy örökre elveszett.

Hirdetés

A The Golden Flute IV: The Flute of Immortality című kalandjátékát 1994-ben írta, mindössze tizenkét évesen, majd az egyetlen működő verziót tartalmazó lemezt elküldte postán unokatestvérének, aki Amerika másik felén élt.

Brewster felnőtt korára tényleg programozó lett és több sikeres szoftver elkészítése fűződik a nevéhez, de mindeddig abban a tudatban élt, hogy egyik első játékát örökre elnyelte az amerikai csomagküldők egyik rejtélyes katakombája. Egyik nap azonban a Macaw45 csatornájára tévedt, aki régi játékokat mutatott be egy streamben, és egyszer csak szembe akadt saját játékával:

Nézd meg Macaw45 🎄 DOS Archaeology 🎄 című tartalmát a twitch.tv weboldalon

A programozó elmondta, unokatestvére nem emlékszik, hogy megérkezett volna hozzá a játék, arra meg pláne nem, hogy később feltöltötte volna bárhova, persze nehéz az ilyen dolgokat huszonöt év távlatából felidézni. Úgy néz ki, hogy a The Golden Flute IV: The Flute of Immortality mégis utat talált magának az internetre, így DOSbox emulátorban ti is kipróbálhatjátok.

Brewster úgy gondolja, hogy a The Golden Flute sorozat korábbi darabjai is meglehetnek valahol szülei házában, így ha megtalálja őket, akkor azokat is közzé teszi. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)