Hirdetés

Emlékeztek még a gamer WinAmp skinekre?

|

Régen a zenelejátszók legalább annyira szóltak az önkifejezésről, mint a médialejátszásról.

Hirdetés

A nosztalgia hatalmas erővel bír, és ez nem csak a klasszikus videojátékokra igaz, hanem az olyan informatikai relikviákra is, mint az MSN Messenger, a Teveclub vagy az internet hőskorának legnépszerűbb zenelejátszója, a Winamp.

A kétezres évek egy igen különös átmeneti korszak volt az internet történetében. A teljesen inkonzisztens, az ízlést hírből sem ismerő (de a maguk módján mégis bájos) weboldalak helyét már kezdték átvenni a profibb és korszerűbb site-ok, viszont a "Web 2.0" névre keresztelt trend filozófiájának tartópillére, mely szerint a felhasználók gyártják a tartalmat, még éppen csak kezdte megvetni a lábát.

Hirdetés

Ennek az egyik velejárója az volt, hogy az évtized közepére gyakorlatilag minden, magára valamit is adó asztali alkalmazásban megjelent az egyedi skinek (vagy "témák") beállításának lehetősége, aminek következtében az önkifejezés minden alkalmazás másodlagos funkciója lett. Ezek közül persze messze kiemelkedett a korszak legnépszerűbb zenelejátszója, a Winamp, ami totálisan letarolta a konkurenciát, ha skinkínálatról (szkínálatról? Sajnálom, magamtól is megtalálom az ajtót) volt szó.

A legtöbben persze azt hihettük, hogy ezek a skinek mind az idő áldozatává váltak, de ahogy a PC Gamer remek összeállítása is felhívja rá a figyelmünket, a Winamp Skin Museum nevű szenzációs weboldalon rengeteg skint megnézhetünk és akár le is tölthetünk. Természetesen nagyon sok videojátékos skint is találhatunk, többek között olyan klasszikusokhoz is, mint a Thief, a System Shock vagy a Final Fantasy VIII.

Nektek melyik skin volt a kedvencetek?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)