Hirdetés

Ennél rosszabb módon nem is ünnepelhetné a Castlevania 35. születésnapját a Konami

|

Még csak az év első teljes hetében járunk, de máris újabb áldozatot szedett az NFT-őrület.

Hirdetés

Nem véletlenül választották a tavalyi év szavának az NFT-t, azaz a nem helyettesíthető tokent, hiszen az utóbbi időben mintha minden ezekről a blokklánc alapú, adható-vehető digitális csecsebecsékről szólna. A virtuális vagyontárgyak komoly összegekért cserélnek gazdát az árveréseken, miközben a kritikusaik kötik az ebet a karóhoz, hogy ezek valójában egyszerűen reprodukálható tartalmak, amik csak a közhangulatot meglovagoló spekulánsoknak köszönhetik a sikerüket.

Bárkinek is legyen igaza, az NFT-láz már a játékvilágot is ostromolja, a direkt erre létrehozott (durván sok pénzt termelő) címek piacáról a mainstream felé törve, hiszen a SEGA, a Ubisoft és a Square Enix is letette a voksát a technológia mellett, most pedig a Konami is úgy érezte, hogy muszáj beállnia a parádéba az egyik legnagyobb múltú sorozatával.

Hirdetés

Egész pontosan a Castlevaniáról van szó, aminek mi mással, mint egy NFT-kollekcióval ünneplik a 35. születésnapját. A játéktörténelem legtöbb részt megélt sorozatainak egyikéhez kapcsolódó pixel art-képeket, filmes klipeket és zenéket fognak Ethereum kriptovalutáért elárverezni az OpenSea tokenpiacon.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Az egyik képet le is mentettük nektek, így a cécót megspórolva most simán behúzhatjátok ingyen, aki viszont támogatja ezt az irányt, az ide kattintva futhatja át az NFT-s portékák hivatalos listáját.

Persze nem szabad túl szőrös szívűnek lenni, a Konami más csontot is dob az érdeklődőknek, mint a jövőbeli haszon halvány reménye: az első vásárlók neve felkerül a cég weboldalára, és minden NFT rejt valamilyen feloldható tartalmat, amit csak a tulajdonos láthat. Ez azért már elég jó üzlet, vagy nem? A Konaminak legalábbis biztosan jobban hoz a konyhára, mint egy ingyenesen letölthető ünnepi pakk, de talán kapunk majd olyat is.

Ugyanakkor nem csak efféle hírekkel szolgálhatunk nektek: a tokenek ellendrukkerei bizonyára örömmel olvasták az elmúlt napok során, hogy a kutyának sem kellettek a ubisoftos NFT-k, vagy hogy a tiltakozóknak már a tervezési fázisban sikerült kiszorítaniuk a tokeneket a S.T.A.L.K.E.R. 2-ből.

A Castlevaniára visszatérve: ha valamilyen őrült okból mégsem NFT-kkel ünnepelnéd ezt a legendás szériát, ajánljuk figyelmedbe a Konami 50. születésnapja alkalmából megjelent (2019-es) Anniversary Collectiont, amihez egy különleges könyv is jár, telis-tele érdekes tartalmakkal.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)