Hirdetés

Eredeti alkatrészekkel készült ez a lenyűgöző hordozható PlayStation 2

|

Az otthoni bütykölés zsenijéből született a hordozható PlayStation 2, ami nem emulálja a konzol játékait, hanem eredeti környezetükben futtatja őket.

Hirdetés

Ha úgy gondolkodsz, mint én, első ránézésre nem tűnik nagy dolognak egy hordozható PlayStation 2, hiszen ma már akár egy okostelefonon is futtathatunk egy megfelelő emulátort, amivel átélhetjük a három konzolgenerációval ezelőtti klasszikusokat. Ha viszont alaposabban megnézed, hogyan rakott össze egy srác eredeti alkatrészek felhasználásával egy, akár a parkban is használható PS2-t, garantáltan meg fog változni a véleményed.

Ahogy a hordozható konzolok gyártásában igencsak járatos (korábban 25 Wii-t szabadított meg a konzolt a tévéhez kötő láncaitól) GingerOfOz a lenti videóban elmagyarázza, a folyamat azzal kezdődik, hogy a konzol alaplapjáról levág mindent, ami nem közvetlenül szükséges a játékok futtatásához.

Hirdetés

Ide tartoznak például a konzol különböző csatlakozóit és gombjait (pl. a bekapcsoló-, vagy a lemezt kiadó fizikai gombokról van szó) kezelő részek, ezek mind mehetnek a kukába, ha az utcára is kivinnénk egy otthoni konzolt.

Ezt követően egyedi áramkörökkel pótolta a videós a hiányzó funkciókért felelős hardvert (így adott pélául új kontrollert is a gépnek), majd az eredeti PS2 alaplapot és az egyedi új alkatrészeket egy 3D-nyomtatott házban szerelte össze.

A játékok egyébként az eredeti PlayStation 2 DVD-meghajtója helyett egy sokkal kisebb és energiatakarékosabb háttértárolóról, egy PS2-es memóriakártyából átalakított USB flash-tárhelyről futnak. Ennek az egyetlen hátránya, hogy elég lassú adatátviteli sebességet produkál a PlayStation 2 USB 1.1-es csatlakozóján keresztül, így sok játék lassan tölthet be, illetve néhány átvezető is szaggat. Ezzel együtt kifejezetten lenyűgöző teljesítmény a több mint két óráig működő hordozható PS2, aminek a teljes sztoriját a lenti videóban láthatjátok.

Hogy tetszik a kivitelezés?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)