Hirdetés

Eredetileg Tom Clancy játék lett volna a 50 Cent: Blood on the Sand

|

Már egy éve folytak a munkálatok, mikor közölték a fejlesztőkkel, hogy új irányt vesz a projekt.

Hirdetés

A 50 Cent: Blood On The Sand egy TPS lövölde volt, amiben a címadó rappert alakítottuk egy közel-keleti konfliktusban, melybe azután keveredett, hogy egy gyémántokkal kirakott koponyával fizettek neki egy koncertért, amit egy magánhadsereg ellop tőle.

A játék 2009-ben jelent meg Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra, eredetileg azonban teljesen más lett volna a történet, 50 Centnek pedig közel sem lett volna hozzá.

Hirdetés

Az NME-nek adott interjújában a játék egykori fejlesztője és az Atomhawk Studio vezetője, Darren Yeomans mesélt a Blood On The Sand előéletéről és annak későbbi alakulásáról. Yeomans elmondta, a végül 50 Cent nevével fémjelzett játékon már egy éve dolgoztak annak tudatában, hogy az egy Tom Clancy cím lesz, mikor a kiadásért felelős Vivendi Games bejelentette, hogy változott a terv és inkább a népszerű rapper köré épüljön a projekt, hiszen nem rendelkeztek jogokkal ahhoz, hogy felhasználják Tom Clancy nevét. Végül egyébként a THQ adta ki, miután a Vivendi Games beleolvadt az Activisionbe.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Egy, a projekten dolgozó másik fejlesztő, Joel Beardshaw annyival egészítette ki a történetet, hogy a TV-sorozat, amit alapul vett a játék, szintén becsődölt, így egyértelmű volt, hogy 50 Cent felé mozdulnak majd, akiknek a korábbi játéka, a Bulletproof pénzügyi tekintetben sikeresnek volt tekinthető.

A 50 Cent: Blood On The Sand végül a többnyire pozitív értékelések ellenére megbukott. Becslések szerint összesen 56 ezer példányban sikerült értékesíteni, ami a fejlesztést végző Swordfish Studios végét is jelentette.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)